Debat over resultaten onderzoek gevolgen vroegpsychose

Array

Op woensdagavond 12 december wordt in Den Haag een publiek debat georganiseerd naar aanleiding van het onderzoek naar de gevolgen van een psychose op jonge leeftijd voor de kwaliteit van leven.

Het debat wordt gehouden op woensdagavond 12 december van 19.00 tot 21.30 uur in het Hampshire Hotel Babylon op het CS Den Haag. Deelname is gratis. Aanmelden kan via [email protected].

Het debat wordt georganiseerd door het project Bridging the Gap in samenspraak met Kenniscentrum Phrenos en het Netwerk Vroege Psychose. Het wordt gehouden voorafgaand aan het Symposium Optimisme bij behandeling van vroege psychose op 13 december, eveneens in Den Haag. Doel is om met jongeren, ervaringsdeskundigen, familie, professionals, werkgevers en politici te verkennen of er mogelijkheden zijn om de kwaliteit van leven te verbeteren van jongeren met een vroege psychose.
Zie ook de uitzending van Eén Vandaag van zaterdag 24 november.

Programma 12 december
19.00 – 19.30 uur Ontvangst met koffie, thee
19.30 – 19.35 uur Welkom door voorzitter – Jaap van Weeghel, Kenniscentrum Phrenos
19.35 – 19.50 uur Toelichting op project en onderzoeksresultaten Bridging the Gap –
Hans Kroon, Trimbos-instituut
19.50 – 20.00 uur Vragen over onderzoek Bridging the Gap olv voorzitter
20.00 – 21.30 uur Debat met ervaringsdeskundigen, experts én de zaal nav stellingen
21.30 – 22.00 uur Afsluiting en borrel

Debat
Voor het debat zijn de volgende mensen uitgenodigd om plaats te nemen op het podium. Iedere stelling wordt door een andere spreker ingeleid. Daarna kunnen zowel mensen op het podium als uit de zaal reageren op de stelling.

Genodigden:
• Wim Veling, Voorzitter Netwerk Vroege Psychose
• Bart Stavenuiter, directeur Ypsilon – vereniging voor familie en naasten
• Ervaringsdeskundige jongere
• Jan Welmers, directeur Divisie Sociaal Medische Zaken bij UWV.
Het UWV heeft in april 2012 een convenant getekend met GGZ Nederland om de arbeidsdeelname van mensen met psychische aandoeningen te bevorderen
• Debbie Kamstra, SPV/jobcoach VIP-team AMC Amsterdam en deelnemer Business Networking International Bedrijven Amsterdam Zuid-Oost

Bridging the Gap is uitgevoerd door het Trimbos-instituut i.s.m. Redmax en is mogelijk gemaakt dankzij een financiele bijdrage van Janssen.

Bron: Trimbos Instituut

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen