Zorg tijdens bevalling gaat veranderen op 18 januari 2013 dankzij het INCAS project

Array

De afdeling Midwifery Science van de Academie Verloskunde Amsterdam & Groningen (AVAG), het AMC en het EMGO+ Instituut van het VUmc, onderzoekt de zorg tijdens de baring en tracht deze te verbeteren. De studie valt uiteen in vier delen:
1. Het inventariseren van de huidige verwijzingen tijdens de baring, het bijbehorende beleid en de uitkomsten van deze baringen.
2. De resultaten uit de eerste studie gebruikt Midwifery Science om de karakteristieken van een optimaal model van geïntegreerde verloskundige zorg te genereren met behulp van een Delfi-onderzoek.
3. Vervolgens worden met behulp van zowel kwalitatieve en kwantitatieve methoden de bevorderende en belemmerende factoren van het model geïdentificeerd.
4. Als laatste ontwikkelt de afdeling Midwifery Science een implementatiestrategie. 

Op het Congres Geboortezorg presenteert Suze Jans de eerste resultaten van het INCAS onderzoek. Wilt u naar dit congres met allemaal nieuws over beleid, innovaties en onderzoek, schrijf dan in via de website. Lees meer.

Bron: UMC Utrecht Julius Academy

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen