Benoeming Frank de Wolf bij The Crucell Vaccine Institute

Frank de Wolf benoemd tot General Manager en Medical Director van het Crucell Vaccine Institute, het Janssen Center of Excellence for Immunoprophylaxis
Deze maand is aangekondigd dat Frank de Wolf, M.D. Ph.D. is General Manager en Medical Director van het Crucell Vaccine Institute, het Janssen Center of Excellence for Immunoprophylaxis.
Frank rapporteert aan Jaap Goudsmit, MD Ph.D, Director en Chief Scientist van het Crucell Vaccine Institute. Frank maakt deel uit van het Management Team en is verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten van het instituut. Frank heeft meer dan 15 jaar ervaring in het leiden van complexe internationale projecten met overheids- en particuliere organisaties. Hij is als medisch microbioloog betrokken geweest bij HIV/aids-gerelateerd onderzoek sinds 1984. Sinds 2001 was hij directeur van de Stichting HIV Monitoring. Frank is professor aan het department Infectious Disease Epidemiology van de Imperial College School of Medicine in Londen. Frank heeft een medische graad en een PhD van de Universiteit van Amsterdam in Nederland.
Het Crucell Vaccin Instituut
Janssen Pharmaceutical is volledig toegewijd om verder te investeren in de preventie van ziekten met de kennis en ervaring van Crucell op het gebied van vaccins. Met dit doel creeerde Janssen het Crucell Vaccine Institute, het Janssen Center of Excellence for Immunoprophylaxis. Het instituut is verantwoordelijk voor alle onderzoeks-inspanningen naar vaccins binnen de gehele Janssen Pharma Research & Development organisatie. Het Crucell Vaccine Institute heeft laboratoria in Leiden en La Jolla (Californie).
Eerder dit jaar benoemde Paul Stoffels, M.D., Worldwide Chairman Pharmaceuticals en Chief Scientific Officer van Johnson & Johnson, Jaap Goudsmit, MD Ph.D., tot Director en Chief Scientist van het Crucell Vaccine Institute. Jaap Goudsmit was van 2002 tot 2012 Chief Scientific Officer van Crucell, en blijft verbonden aan de Universiteit van Amsterdam als hoogleraar Vaccinologie en Immunoprophylaxis. Onder leiding van Jaap zal het Crucell Vaccine Institute nieuwe manieren van immunoprophylaxis identificeren, in het bijzonder tegen ziektes die in opkomst zijn door de wereldwijze vergrijzing van de bevolking en de toenemende verstedelijking.

Marc Hinfelaar

Marc Hinfelaar (1962) runt sinds 1998 het in o.a. farma-PR gespecialiseerde bureau HinfelaarPR, Life & Health Communications in Baarn. Hij is getrouwd, 2 kids; in eigen tijd vaak te vinden op de mountainbike of achter keyboards in bands & op sessies.

Recente artikelen