Inzicht in toevoegingen aan rookwaar via www.tabakinfo.nl

Array

Op verzoek van het kabinet publiceert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanaf vandaag op de website www.tabakinfo.nl de ingredienten die worden toegevoegd aan tabaksproducten op de Nederlandse markt. Bezoekers van deze site kunnen per merk en type tabaksproduct opzoeken welke toevoegingen het bevat, en wat de functie en hoeveelheid van deze toevoegingen is.

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS): “Hiermee krijgen consumenten inzicht in welke ingredienten aan sigaretten, sigaren of waterpijptabak worden toegevoegd. We weten nog lang niet alles over de gezondheidseffecten van deze toevoegingen. Maar we komen steeds meer te weten omdat fabrikanten en importeurs jaarlijks gegevens aanleveren en het RIVM dit kan analyseren. Vanaf vandaag is deze informatie voor iedereen toegankelijk. Ik hoop dat het verbeterde inzicht mensen helpt om de stap te nemen en met roken te stoppen. Want niet roken moet de norm zijn.”

Internationaal voorop
Het RIVM loopt internationaal voorop in de analyse van toevoegingen aan tabak. Andere landen binnen de Europese Unie kunnen van deze kennis profiteren.

bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen