Leren van casussen door het veld

Array

Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) gaat de website Leren van Casussen verder uitbreiden met een nieuw project: Leren van casussen door het veld. Het CCE heeft zelf ervaren dat het maken van een casusbeschrijving boeiend en leerzaam is. Daarom wordt Leren van casussen uitgebreid met eigen casusbeschrijvingen van zorgprofessionals. Zij krijgen de mogelijkheid zich de systematische manier van kijken en presenteren eigen te maken, zodat deze ook bruikbaar is in hun eigen werk.

Zelf casus (leren) beschrijven
Het project betreft casuïstiek van mensen met een verstandelijke beperking en ernstig probleemgedrag. Het gaat om casussen waarbij resultaat is geboekt via een specifieke interventie die toepasbaar is in de praktijk. Het CCE nodigt gedragskundigen met relevante kennis en ervaring uit om interessante casussen in te brengen. In het project is ruimte voor 50 casusbeschrijvingen. Het CCE organiseert eind januari en begin februari voorlichtingsbijeenkomsten voor geïnteresseerde gedragskundigen. Meer informatie is te vinden op www.cce.nl

 

Leren van casussen

Op Leren van casussen presenteert het CCE sinds anderhalf jaar online casusbeschrijvingen van clienten met een complexe zorgvraag. Via deze casussen wordt expertise overgedragen uit consultaties van het CCE. In de beschrijvingen wordt systematisch aandacht besteed aan de relatie tussen beeldvorming en interventies. Inmiddels weten veel zorgprofessionals de weg naar Leren van Casussen te vinden. Uit reacties blijkt dat zij de beschrijvingen als leerzaam ervaren voor de eigen praktijk.


Dit project is mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra. NutsOhra geeft financiele ondersteuning aan projecten op het gebied van de gezondheidszorg en heeft daarbij voorkeur voor projecten die leiden tot verbetering van kwaliteit van leven van mensen met een ziekte, beperking of risico.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen