LHV onderzoekt administratieve lasten in de huisartspraktijk

0
229

De LHV krijgt veel klachten over de steeds maar toenemende administratieve handelingen in de huisartspraktijk. Om de knelpunten goed in kaart te brengen, is de LHV een onderzoek gestart onder haar leden.

Administratieve handelingen zijn er in verschillende soorten en maten. Niet iedere huisarts krijgt overal mee te maken en ook de ervaringen en opvattingen verschillen. Om dit alles goed in kaart te brengen, heeft de LHV geïnventariseerd wat veel voorkomende administratieve handelingen in de huisartspraktijk zijn. We vragen al onze leden te reageren op deze lijst met handelingen, zodat gerichte actie kan worden ondernomen.

De LHV wil de administratieve lasten in de huisartsenpraktijk op twee manieren terugdringen:

  1. Door te proberen administratieve handelingen te voorkomen of weg te nemen.
  2. Door te zoeken naar manieren waarop deze handelingen zo efficient mogelijk kunnen worden uitgevoerd.

Bron: LHV

Vorig artikelHerevaluatie werkzaamheid en risico’s Tredaptive
Volgend artikelKerststress
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.