Consument kiest massaal voor zorgverzekering met lagere dekking

geld euro 14Meer mensen dan ooit stappen via een vergelijkingsite over naar een andere zorgverzekering. Traditiegetrouw maken mensen de overstap in de allerlaatste dagen van het jaar. Maar dit jaar begon de drukte eerder. Sinds half december is het bij meerdere vergelijkingssites erg druk. Via Independer.nl stapten tijdens de kerstdagen bijna 4 keer meer consumenten over dan vorig jaar.

In vergelijking met vorig jaar heeft Independer.nl tot nu toe 50% meer bezoek. Via deze site zijn dit jaar inmiddels al meer dan 100.000 zorgverzekeringen afgesloten, maar de grootste drukte moet nog komen. Independer.nl verwacht dat de komende dagen nog zo’n 500.000 mensen gaan overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Opvallend is dat de consument bezuinigt op zorg. Er worden dit jaar veel minder vergoedingen gekozen uit de aanvullende verzekering. Dit blijkt uit de analyse van vergelijkingen die bezoekers op Independer.nl maakten in de periode 27 november t/m 26 december.

De vraag naar vergoeding van fysiotherapie is met een kwart gedaald: van 66,4% in 2011 naar 49,4% in 2012. Ook de vergoeding voor tandartskosten voor volwassenen is minder gewild. In 2011 koos 74,9% deze vergoeding, in 2012 is dat nog maar 64,9%.

De belangstelling voor het vrijwillige eigen risico van 500 euro is fors gestegen. In 2011 koos maar 6% van de Independer-bezoekers deze verhoging. Dit jaar wil maar liefst 20,4% het eigen risico met 500 euro verhogen naar 850 euro. Het percentage dat het verplichte eigen risico niet verhoogt, is gedaald met bijna 20% naar 74%.

Bekijk de analyse die bij dit bericht hoort.

Bekijk de marktcijfers over zorgverzekeringen.

 

Independer.nl

Independer.nl is in 1999 met als missie de financiële wereld transparanter te maken. Independer.nl is begonnen als vergelijkingssite maar is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online financieel adviseur van Nederland. Op een heldere manier vergelijkt Independer.nl verzekeringen, hypotheken en andere financiële producten op prijs, kwaliteit en voorwaarden. Twee belangrijke productvergelijkingen zijn bijvoorbeeld autoverzekering en zorgverzekering vergelijken. Consumenten kunnen na het maken van een vergelijking zelf kiezen welk product ze willen afsluiten. Voor klanten die rechtstreeks via Independer.nl een verzekering afsluiten, ontvangt Independer.nl vergoeding.

Lees al het laatste nieuws over Independer.nl op het Independer.nl Weblog of ga naar Independer.nl.

Recente artikelen