Duits openbaar ministerie start vooronderzoek naar Jansen Steur

zorg-rechtHet openbaar ministerie in Duitsland is een vooronderzoek gestart naar de omstreden Nederlandse arts Jansen Steur. Jansen Steur werkte tot afgelopen vrijdag in een ziekenhuis in Heilbronn. Aanleiding voor het Duitse onderzoek is een klacht van een vrouw die door Jansen Steur in het Klinikum am Gesundbrunnen is behandeld. Jansen Steur heeft bij haar ruggenmergvloeistof afgenomen voor verdere diagnose en onderzoek. hierbij zijn complicaties opgetreden. De Duitse Justitie onderzoekt nu of Jansen Steur verwijtbare fouten heeft gemaakt. In Nederland loopt er al een strafzaak naar Jansen Steur, de eerstvolgende zitting in Nederland is op 3 april. In 2003 werd Jansen Steur vanwege zijn medicijnverslaving gedwongen om te vertrekken bij het Medisch Spectrum Twente. In Nederland mag hij niet meer als arts werken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen