Bieb-app biedt achtergrondinformatie bij Dokter op Dinsdag-lezingen

meerweten_bannerBibliotheek ’s-Hertogenbosch gaat voortaan haar ‘Meer weten App’ ook inzetten voor de Dokter op Dinsdag-lezingen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De app biedt sinds 2012 achtergrondinformatie bij activiteiten en evenementen in ’s-Hertogen-bosch, zoals bijvoorbeeld Open Monumentendag en Bosch Parade. Via de app zijn voortaan ook interessante filmpjes, weblinks, boeken en doe-tips rondom het thema van de eerstvolgende Dokter op Dinsdag-lezing te vinden.

De eerste lezing waarvoor de app wordt ingezet is die van 22 januari aanstaande: ‘Hoe voorkom ik een alcoholvergiftiging bij mijn kind’. Via de app kan men onder andere  boeken en websites met praktische informatie en adviezen vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld links naar illustratieve animatiefilmpjes over de invloed van alcohol op het puberbrein en een gratis online cursus ‘praten met je kind over roken en alcohol’.

Samenwerking
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is blij met de verdieping die de app gaat bieden. In de lezingen geven de specialisten al veel informatie, maar vaak is er nog veel meer over een onderwerp te vertellen. Voor wie dat wil biedt de app dan een overzichtelijke leidraad naar boeken, artikelen en filmpjes over het onderwerp van de lezing. Dit overzicht is niet uitputtend,  maar wel wordt een aantal goede en inspirerende items er uitgelicht. Voor het samenstellen van de informatie bij de Dokter op Dinsdag-lezingen werkt de bibliotheek steeds samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Downloaden
De app is te downloaden op smartphone en tablet (iPhone en android) via de App Store en via Google Play. De geboden informatie is ook toegankelijk via de website van de bibliotheek www.bibliotheekdenbosch.nl

Dokter op Dinsdag
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt een keer per maand op dinsdagavond een lezing voor een breed publiek gegeven onder de titel: ‘Dokter op Dinsdag’. De lezingen bieden patiënten en geïnteresseerden de gelegenheid meer te horen over nieuwe ontwikkelingen in een bepaald vakgebied. ‘Dokter op Dinsdag’ is een samenwerking van het Brabants Dagblad, Bibliotheek ’s-Hertogenbosch en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Kijk voor een overzicht van alle lezingen op www.jbz.nl/dokteropdinsdag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen