Scholing stomazorg in ZGT

stomaOp dinsdag 22 januari vindt in ZGT Hengelo een scholingsbijeenkomst plaats over stomazorg. Wegens grote belangstelling wordt er op maandag 11 februari een tweede bijeenkomst gehouden.

ZGT organiseert de scholingsbijeenkomsten omdat het belangrijk is dat en de patiënt goede ondersteuning krijgt bij het accepteren van een stoma en de verpleegkundige en verzorgende bij het verlenen van stomazorg.

De scholingsbijeenkomsten zijn erop gericht om de verpleegkundigen en verzorgenden die in de thuiszorg werkzaam zijn, onder andere te trainen in het aanbrengen van materiaal. Daarnaast worden zij geschoold in welke hulpmiddelen er zijn en tegen welke problemen je aan zou kunnen lopen bij het verlenen van stomazorg. Ook maken zij kennis met de nieuwste producten. De deelnemers ontvangen na afloop van de scholing een certificaat.

Patiënten met een stoma gaan na hun operatie in het ziekenhuis weer naar huis waar zij gedurende zes weken ondersteuning vanuit de thuiszorg krijgen op het gebied van zelfzorg, acceptatie en begeleiding. Beide bijeenkomsten zijn inmiddels volgeboekt.

bron: ZGT

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen