Werken aan een richtlijn toegankelijkheid

Array

drempelHet College voor de Rechten van de Mens is onderdeel van een werkgroep van (ervarings)deskundigen op het gebied van toegankelijkheid. Deze werkgroep komt vandaag voor de derde keer bijeen om te werken aan een richtlijn toegankelijkheid voor de openbare ruimte en het openbaar vervoer die medio 2013 gereed zal zijn.

Deze richtlijn is nodig, omdat mensen met een beperking in de openbare ruimte en bij het gebruik maken van openbaar vervoer nog vaak belemmeringen ondervinden. Ook kan deze richtlijn helpen bij de uitvoering van het VN Gehandicaptenverdrag dat door Nederland geratificeerd zal worden. In dit verdrag speelt toegankelijkheid en zelfstandige mobiliteit een belangrijke rol.

De richtlijn is bedoeld als hulpmiddel voor gemeentes, provincies en openbaar vervoerbedrijven. Het wordt gemaakt door een werkgroep waarin allerlei (ervarings)deskundigen op het gebied van toegankelijkheid deelnemen. Andere leden van de werkgroep zijn CROW, KpVV, Arriva Nederland, CG-Raad, RET, Vilans, ANBO, Viziris, provincie Gelderland, Gemeente Breda, Keypoint Consultancy, TG Lining, ZET Brabant, gemeente Nijmegen, stadsgewest Haaglanden, gemeente Groningen, Koninklijke Visio en de gemeente Vught.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen