Pieter Vos nieuwe voorzitter LOC’s Raad van Toezicht

Array

Persbericht van LOC Zeggenschap in Zorg
Pieter Vos is op 5 februari door de Raad van Toezicht van LOC Zeggenschap in zorg benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Vos volgt daarmee Gerard van Pijkeren op die eind 2012 als voorzitter stopte, omdat zijn termijn eindigde.

Pieter Vos werkte bijna veertig jaar in de zorgsector. De laatste 15 jaar werkte hij als algemeen secretaris van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. Eind 2012 ging Pieter Vos met pensioen. Op dit moment vervult hij een aantal bestuurs- en adviesfuncties in de zorg en het welzijn. In zijn werk leerde hij veel aspecten van dit brede veld kennen. “Het versterken van de positie van de zorgvrager is de rode draad door mijn loopbaan. Als voorzitter van de Raad van Toezicht kan ik daar nu nog aan bijdragen. Daar verheug ik mij op.”

rode-draad-199x200LOC Zeggenschap in zorg is een landelijke cliëntenorganisatie. Zij vertegenwoordigt 2.200 medezeggenschapsorganen – en daarmee hun achterban bestaande uit cliënten – in de sectoren van verzorging, verpleging, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg, jeugdzorg, maatschappelijke
opvang, vrouwenopvang en welzijn en maatschappelijke dienstverlening.

bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen