Een derde alle Nederlandse apotheken maakt nu gebruik van online therapietrouwprogramma MijnMedicijncoach

Array

Een derde alle Nederlandse apotheken maakt nu gebruik van online therapietrouwprogramma MijnMedicijncoach van 2Comply door aansluiting Kring-apotheken, besparingspotentieel 3 miljard Euro per jaar.
Het aantal apotheken dat in Nederland gebruik maakt van het therapietrouwprogramma Mijnmedicijncoach is verder gestegen naar 575 apotheken. Reden voor deze stijging is het feit dat nu ook alle Kring-apotheken gebruik maken van Mijnmedicijncoach als onderdeel van hun SmartCare concept. Door de samenwerking met de Kring-apotheken is nu een derde van alle Nederlandse apotheken aangesloten. 2Comply is met dit online therapietrouw programma marktleider in het segment van farmaceutische e-health.

pillen medicijnen kleurenHalvering therapieontrouw
Onderzoek van het Pharmo Instituut heeft aangetoond dat Mijnmedicijncoach de therapieontrouw halveert. Deze resultaten werden bereikt door de combinatie aan instrumenten die in Mijnmedicijncoach wordt aangeboden aan de patiënt. De 75.000 patiënten die nu gebruik maken van het programma profiteren kosteloos van de positieve gezondheidseffecten die Mijnmedicijncoach biedt. Booz & Company berekende eerder al dat de maatschappelijke schade door matige therapietrouw in Nederland per jaar meer dan 3 miljard euro bedraagt. Naast de gerelateerde gezondheidszorgkosten is hierin ook ziekteverzuim een belangrijke post.

Door het op grote schaal toepassen van het effectieve Mijnmedicijncoach programma kunnen deze kosten aanzienlijk worden verminderd. Zorgverzekeraars herkennen dit en in steeds meer gevallen vergoeden zij apothekers voor het integraal aanbieden van Mijnmedicijncoach aan hun chronische patiënten.

Sjoerd Komen, apotheker en mede-eigenaar van 2Comply, gaat ervan uit dat deze trend zich voortzet: “Met Mijnmedicijncoach hebben we een effectief middel in handen om een groot medisch en maatschappelijk probleem aan te pakken. Als alle partijen de schouders eronder zetten om dit programma voor nog meer patiënten beschikbaar te maken, dan kunnen we een substantiële en structurele daling van de zorgkosten realiseren in Nederland”.

Over Mijnmedicijncoach
Mijnmedicijncoach is een online programma dat therapietrouw bevordert. Het is ontwikkeld door 2Comply en wordt inmiddels gebruikt door een derde van alle Nederlandse apotheken (575). Daarmee worden nu zo’n 75.000 chronische patiënten bediend. In Nederland werken onder meer alle Kring apotheken met Mijnmedicijncoach. Naast Kring apotheken werken meer dan 70 onafhankelijke apotheken met Mijnmedicijncoach. Het programma is ook al enkele jaren op de markt onder de naam Mijnmedicijnkompas.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen