Hartstichting blij met 100% rookvrije horeca

Array

Vignet-Hartstichting_FC_pos-1024x815

Gisteren  heeft een Kamermeerderheid besloten dat de horeca weer 100% rookvrij wordt. De Hartstichting is hier heel blij mee, want in onze strijd tegen hart- en vaatziekten is dit een enorme stap in de goede richting. Deze strijd moet ertoe leiden dat minder mensen hart- en vaatziekten krijgen, minder mensen overlijden aan hart- en vaatziekten en minder patienten ongemak en leed ervaren.

Meeroken is schadelijk. In een ruimte zijn waar gerookt wordt, heeft gevolgen voor de gezondheid. Zo hebben mensen die dagelijks in rokerige ruimten verblijven een hoger risico op hart- en vaatziekten dan mensen die niet aan tabaksrook worden blootgesteld. Dit risico is zo’n 20-30% hoger.

Samenwerking
Er zijn nu 1 miljoen hart- en vaatpatienten. Per dag overlijden ruim 100 mensen en komen 1000 mensen in het ziekenhuis terecht. Deze aantallen en het blijvende leed dat daaruit voortvloeit zijn onacceptabel!

Met zo veel mogelijk mensen slaan we de handen ineen om de ziekte terug te dringen en te beheersen. Daarom werkt de Hartstichting samen met een aantal andere organisaties binnen de Alliantie Nederland Rookvrij!

Alliantie Nederland Rookvrij!
De Alliantie Nederland Rookvrij! is een netwerk van samenwerkende partijen die een samenleving nastreeft waarin niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van tabaksgebruik. Dit wil de Alliantie realiseren door het op gang brengen van een maatschappelijke beweging, waarin tal van organisaties en
mensen krachten bundelen voor hetzelfde doel: een effectief tabaksontmoedigingsbeleid, een groei van het aantal niet-rokers en meer rookvrije omgevingen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen