Samenwerken aan beter zicht van de patiënt

Array

oogHet Ikazia Ziekenhuis werkt samen met Ergra Low Vision aan goede zorg voor patiënten met slecht zicht. Wanneer de oogarts slechtziendheid constateert en een gewone bril of contactlenzen niet meer voldoende zijn, wordt de patiënt voor een speciale bril en/of hulpmiddel doorverwezen naar Ergra Low Vision. Sinds kort houdt Ergra Low Vision spreekuur op de polikliniek Oogheelkunde van Ikazia.

Tijdens het spreekuur onderzoekt de specialist van Ergra Low Vision of een patiënt met een speciale bril en/of hulpmiddel beter kan lezen en zien. Zo wordt samen met de patiënt bekeken of de mogelijkheid om te lezen en zien verbetert, wanneer een optisch vergrotend hulpmiddel wordt gebruikt. Ook is het mogelijk dat de ogen van de patiënt tijdens de behandeling extra gevoelig voor licht worden waardoor sprake is van contrast- en/of kleurverlies. Met een filterbril kunnen deze patiënten vaak al direct geholpen worden.

Hulpmiddelen worden in veel gevallen vergoed door de zorgverzekering. De aanvraag hiervoor wordt door Ergra Low Vision verzorgd.

Recente artikelen