Huisartsenposten Centrum en Oost verhuizen naar OLVG

De huisartsenposten Centrum aan de Prinsengracht 769 en Oost aan de Wibautstraat 172 sluiten vanaf dinsdag 19 februari hun deuren. Patiënten uit Amsterdam Centrum en Oost die ‘s avonds, in de nacht of in het weekend met spoed een huisarts nodig hebben kunnen vanaf deze dag terecht bij de nieuwe huisartsenpost (HAP) in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG).

‘s Nachts (vanaf 23.00 uur) zijn er in Amsterdam twee huisartsenposten open, namelijk bij het OLVG en bij het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Ongewijzigd blijft dat patiënten altijd eerst telefonisch contact op dienen te nemen via het centrale telefoonnummer van de Huisartsenpost             (088) 003 0 600      . De nieuwe huisartsenpost zit direct naast de spoedeisende hulp (SEH) van het OLVG. De HAP en de SEH delen samen de ingang aan de Ruyschstraat tegenover het politiebureau.

samenwerking1Juiste zorg door de juiste zorgverlener
De huisartsenpost gaat nauw samenwerken met de SEH van het OLVG. Hiervoor is gekozen zodat de juiste zorg, op de juiste plek en door de juiste zorgverlener wordt geboden. De SEH ziet nu veel patiënten die door een huisarts geholpen hadden kunnen worden. Door de samenwerking zullen meer patiënten worden doorverwezen naar de HAP (met name patiënten die wonen in het werkgebied van de HAP).

bron: Onze Lieve Vrouwe Gasthuis