Van Gerven: `Stop levensgevaarlijke kwakzalverij’

Volgens SP-Kamerlid Henk van Gerven moet Natuur Geneeskundig Centrum Energy Healing in Veldhoven  onmiddellijk worden gesloten. Uit een uitzending van Undercover in Nederland bleek dat deze kliniek kankerpatiënten weerhoudt van chemotherapie en claimt kanker te genezen met veredelde toverdrankjes.

Henk van Gerven
Van Gerven pleit voor snel en hard ingrijpen door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. `Dat dit soort mensen denkt met een genezende spiegel kanker te lijf te kunnen gaan is al erg genoeg. Maar door mensen van een echte behandeling weg te houden, speelt deze kliniek met levens. Bovendien is dit ordinaire oplichting’, aldus het SP-Kamerlid die ook pleit voor vervolging wegens oneerlijke handelspraktijken.

nieuwe-wet-200x156De SP wil een aanpassing van de wet BIG (Beroepen op de individuele gezondheidszorg) waardoor deze praktijken harder en eerder kunnen worden aangepakt. `De wet schiet tekort in het vroegtijdig ontmaskeren van kwakzalvers. In het belang van de volksgezondheid wil ik dat de minister de wet aanpast, zodat sneller ingrijpen mogelijk wordt.’

bron: SP

1 REACTIE

  1. Op zich ben ik ook voorstander van een verantwoorde gezondheidszorg, maar
    ik vraag mij af of de SP hetzelfde standpunt inneemt ten aanzien van de vele tekortkomingen van de reguliere gezondheidszorg, zoals daar onder meer zijn: artsen/specialisten die jarenlang hun patienten verkeerd behandelen, de vele onnodige operaties, de onverantwoorde wijze waarop wordt omgesprongen met reguliere medicatie met als gevolg duizenden onnodige slachtoffers per jaar, de verstrengeling van overheid en farmaceutische industrie met als gevolg dat niet-werkende medicijnen en vaccinaties worden voorgeschreven, de belangenverstrengeling tussen artsen en de farmaceutische industrie, de belangenverstrengeling tussen zorgverzekeraars en de medische zorg.

Comments are closed.