Unieke video myotone dystrofie

Array

spierziekteEr zijn twee indrukwekkende nieuwe video’s verschenen: over myotone dystrofie type 1 en proximale myotone myopathie (PROMM).

spierziekte Myotone dystrofie MD
Op vrijdag 22 maart heeft Spierziekten Nederland twee nieuwe voorlichtingsvideo’s gepresenteerd over myotone dystrofie type1 en type2.

Myotone dystrofie heeft voor de patiënt en de naaste familieleden vaak ingrijpende gevolgen. In de video’s komen naast patiënten en een partner de topspecialisten uit Nederland aan het woord. De video toont niet zozeer de zwarte kanten van de ziekte, maar vooral de wijze waarop de betrokkenen zich zo goed mogelijk staande houden met steun van de juiste hulpverleners.

De video’s zijn uniek in hun soort. Er zijn geen andere Nederlandstalige video’s beschikbaar die zo helder de problematiek van deze ziektes schetsen.

De video’s zijn financieel mogelijk gemaakt door een schenking van een betrokkene.

Bron: VSN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen