Beter leven met een stoma

Array

Amphia organiseert symposium voor stomadragers
Op zaterdag 13 april 2013 organiseert Amphia een symposium voor stomadragers. Tijdens dit symposium wordt het 25-jarig bestaan van de stomapoli en het 12,5 jarig bestaan van het geven van de cursus stomafysio gevierd. De stomapoli biedt stomapatiënten begeleiding bij het leven met een stoma. Voor alle patiënten wordt gekeken naar een oplossing op maat en alle zorg is erop gericht om de kwaliteit van leven te verbeteren. Mede dankzij intensief contact met verpleegkundigen binnen en buiten het ziekenhuis, de bekkenbodem-fysiotherapeut, thuiszorg, verzorgings- en verpleegtehuizen is de stomapoli hier al jarenlang succesvol in.

voedselvergiftigingDe stomapoli van Amphia
Bij de stomapoli van Amphia, ook maag-, darm-, lever-, stomapoli genaamd, werken vijf gespecialiseerd verpleegkundigen. Zij begeleiden patiënten zowel voor als na een operatie. De stomapoli is vijf dagen per week geopend. Patiënten kunnen tevens gebruik maken van het telefonische spreekuur dat dagelijks wordt gehouden.

Amphia is een van de grootste algemene ziekenhuizen in Nederland. Ook als het gaat om stomazorg. Per jaar worden ongeveer 200 nieuwe stomapatiënten in behandeling genomen. Een deel van deze patiënten krijgt tijdelijk een stoma, maar voor een deel zijn het patiënten met een blijvende stoma. Deze patiënten worden levenslang begeleid. René de Bruijn, bedrijfsmanager Chirurgie: “De stomapoli bestaat al 25 jaar en is erop gericht om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden en de kwaliteit van leven te verbeteren. Dankzij jarenlange ervaring, onderzoek en een grote patiëntengroep weet Amphia deze zorg steeds mee te ontwikkelen met de veranderende behoeften van de patiënt”. In 2012 ontving Amphia een groen vinkje voor de stomapoli. Hiermee voldoet de stomapoli aan de hoge kwaliteitseisen van de Nederlandse Stomavereniging.

Het symposium
Alle stomadragers onder behandeling bij Amphia zijn uitgenodigd om op zaterdag 13 april 2013 het symposium bij te wonen. Het symposium start om 12.30 uur en wordt om 16.15 uur met een borrel afgesloten. Tijdens het symposium krijgen patiënten informatie over de nieuwe ontwikkelingen op chirurgisch gebied, basisstomazorg, huidproblemen, voeding, vakantie, sport & beweging, laseren van haren, lotgenotencontact, omgaan met vermoeidheid en nog veel meer. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door vóór donderdag 11 april een e-mail te sturen naar [email protected].

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen