Impulse Info Systems kiest voor de Oracle Database Appliance als basis voor zijn USER®-oplossing

Array

Nictiz-IHE-200x200Eerste deal omvat levering twaalf appliances aan zes nieuwe klanten

Nieuwsfeiten:

  • Impulse Info Systems heeft de Oracle Database Appliance geselecteerd als basis voor zijn USER®-zorginformatiesysteem. Deze software-oplossing stelt zorginstellingen in staat het primaire zorgproces volledig te automatiseren. De Oracle Database Appliance is onderdeel van de Oracle Engineered Systems-familie en bestaat uit software, servers, opslag en netwerken, waarmee veeleisende database-taken eenvoudig, betrouwbaar en kosteneffectief zijn te implementeren, te beheren en te ondersteunen met een hoge beschikbaarheid.
  • ICT-dienstverlener Impulse Info Systems uit Oldenzaal levert met tachtig professionals IT-oplossingen aan een groot aantal organisaties in de geestelijke gezondheidszorg, forensische zorg, jeugd- en gehandicaptenzorg.
  • Impulse Info Systems is de eerste Independent Software Vendor (ISV) in Nederland die de Oracle Database Appliance als integraal onderdeel van zijn portfolio aanbiedt aan klanten. De appliance vormt samen met de USER®-oplossing de oplossing die Impulse aanbiedt aan organisaties in de zorgsector. Zij profiteren hiermee van een maatwerk-oplossing die op het gebied van functionaliteit en techniek volledig aansluit op hun behoeften.
  • Impulse Info Systems zal direct twaalf Oracle Database Appliances aan zes klanten die allen actief zijn in de kinderpsychiatrie gaan leveren. Zij zullen de USER®-oplossing van Impulse Info Systems inzetten als Elektronisch Patiënten Dossier dat alle informatie bevat die de zorgverleners nodig hebben in hun werk met patiënten, zoals financiën, agenda’s, behandelingsplannen en informatie over medicijngebruik. De oplossing kan tevens geïntegreerd worden met eHealth-diensten.
  • Impulse Info Systems was op zoek naar een betrouwbaar, stabiel platform dat snel zware database-taken kan verwerken als basis voor hun USER®-oplossing. Een belangrijk uitgangspunt voor de nieuwe omgeving was het optimaliseren van de betrouwbaarheid en de prestaties. Impulse Info Systems wilde graag toe naar één leverancier in plaats van te werken met diverse aanbieders. Dit ze kunnen realiseren door aan de slag te gaan met Oracle’s Engineered Systems.
  • Oracle Database Appliance biedt met de Oracle Enterprise Manager beheertool de mogelijkheid om het hele Oracle productportfolio – van applicatie tot en met de disk – te managen binnen één interface. Hierdoor kan de Total Cost of Ownership (TCO) aanzienlijk worden verlaagd.
  • Impulse Info Systems is reeds begonnen met de migratie en implementatie van de eerste USER®-oplossingen op basis van de Oracle Database Appliance.


Ondersteunende quotes:

  • “De technische voortgang in de zorg gaat erg snel, steeds meer processen worden digitaal afgehandeld. Onze klanten moeten daarom kunnen vertrouwen op de systemen die ze in huis halen. De combinatie van onze USER®-oplossing en de Oracle Database Appliance is voor hen de beste combinatie. Het Engineered System van Oracle presteert het beste op zowel prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid waarbij de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is. Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden die we onze klanten met deze solide totaaloplossing kunnen bieden”, zegt Henk Koopman, directeur van Impulse Info Systems.
  • Arno Nienhuis, Senior Sales Director Systems bij Oracle Nederland: “We zijn bijzonder verheugd dat onze partner Impulse Info Systems de strategische beslissing heeft genomen om de Oracle Database Appliance standaard op te nemen in zijn aanbod. Dat is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn met onze Engineered Systems. We zullen de komende tijd samen met Impulse Info Systems werken om de eerste klant up-and-running te krijgen en we zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zal leiden tot nog veel meer mooie projecten.”

Hotlinks:

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen