Lang leven ons gezond verstand…..

Array

Een avond uit denken met … Jan Bransen (Lezing & debat)
In het kader van het verschijnen van zijn nieuwe boek Laat je niets wijsmaken zal filosoof Jan Bransen 2013 in Theater Lux in Nijmegen op theatrale wijze een avondvullend pleidooi houden voor ons gezonde verstand. Een vrolijke avond die serieus te denken geeft!
In de hedendaagse kennissamenleving lijkt er nog maar weinig plaats voor gezond verstand. Wetenschappelijke experts bepalen de besluitvorming op alle niveaus. Ze domineren de media, beheersen de overheid en duiken steeds vaker op in ons alledaagse persoonlijke leven. Stilzwijgend laten we ons door deze deskundigen een onterechte tegenstelling aanpraten tussen wetenschap en gezond verstand. Het is daarom hoog tijd dat iemand ons gezonde verstand uit het verdomhoekje haalt en het de positie geeft die het verdient!denktank
Bransen: “Heel gewone woorden als ‘puber’ of ‘dieet’ krijgen een wetenschappelijke lading. Die lastige puber van vroeger heeft tegenwoordig een puberbrein. En nu wetenschappers er in geslaagd zijn een ‘stofwisselingskaart’ te maken weten zij precies wat jij zou moeten eten. Experts bepalen steeds meer ons dagelijkse vocabulaire. De mogelijkheden onszelf te begrijpen worden daardoor voor leken steeds kleiner. En we worden zelf op steeds meer gebieden een leek.”
Na afloop van zijn voordracht zal Jan Bransen in discussie gaan met diverse deskundigen die de wetenschap een warm hart toedragen. Er is uiteraard ook ruimte voor het publiek om mee te denken en mee te praten.Jan Bransen is hoogleraar filosofie van de gedragswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Van zijn laatste boek Word zelf filosoof zijn inmiddels drie drukken verschenen. Dat boek was genomineerd voor de Socrates wisselbeker 2011. Zijn nieuwe boek, Laat je niets wijsmaken. Over de macht van experts en de kracht van gezond verstand (Zoetermeer: Klement, 2013) zal op de avond beschikbaar zijn.

Aanmelden
Kaartverkoop: toegangskaarten voor deze avond zijn te verkrijgen via de website van Theater Lux.

Datum: dinsdag 9 april 2013
Tijd: 20:00
Locatie: LUX Nijmegen
Spreker: Jan Bransen

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen