Nationale Oogbeurs in Houten

blindenstok-200x200Aanstaande donderdag trekken duizenden blinden en slechtzienden uit heel Nederland naar Houten voor de driedaagse ZieZo-beurs. Deze Nationale Oogbeurs wordt georganiseerd door het Oogfonds en branchevereniging Ziezo. Bezoekers worden geinformeerd over de nieuwste hulpmiddelen en diensten voor mensen met een visuele beperking. De toegang is gratis.

Voor wie niet of niet goed kan zien zijn er veel hulpmiddelen en diensten. Maar hoe kom je erachter welke mogelijkheden er zijn? En waar je die kunt vinden? Om alle vragen beantwoord te krijgen, organiseert het Oogfonds jaarlijks de gratis ZieZo-beurs. Daar krijgen bezoekers een overzicht van alle mogelijkheden op dit gebied; van grootletterproducten tot speciale loepen en van geleidehonden tot oogonderzoek.

Hulpmiddelen en informatie
Tegenwoordig worden veel producten aangeboden via internet. Voor wie op deze manier winkelt, is het kunnen zien van het product belangrijk en dat is nou juist wat deze doelgroep mist. De ZieZo-beurs heeft dan ook een grote toegevoegde waarde. Bezoekers kunnen hulpmiddelen ter plekke uitproberen. Daarbij kunnen de standhouders persoonlijk uitleg geven en vragen beantwoorden.

Maar de beurs biedt meer dan alleen hulpmiddelen. Met ruim vijftig standhouders presenteert de beurs een schat aan informatie over wonen, werken, leren, reizen en ontspannen met een visuele beperking. Daarnaast kunnen bezoekers gratis deelnemen aan informatieve, creatieve en sportieve workshops.

ZieZo-beurs

11, 12 en 13 april 2013, Expo Houten

Toegang gratis

www.oogfonds.nl/ziezo

Bron: Nieuwsbank.nl