Samenwerking Stichting Leerstation Zorg en Noordhoff Health

Array

opleidingStichting Leerstation Zorg en Noordhoff Health zijn vanaf heden een strategisch samenwerkingsverband aangegaan. Het gezamenlijke doel is het realiseren en ondersteunen van deskundigheidsbevordering van medewerkers in de zorgsector om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van de kwaliteit van zorg.

Stichting Leerstation Zorg zet zich in voor de ontwikkeling en de kwaliteitsborging van praktijkgericht, digitaal leermateriaal voor zorg en onderwijs. Deze inspanningen hebben geleid tot de Nationale Kennistoetsbank voor de Zorg; een kennistoetsbank die volop in ontwikkeling is. Door de krachtenbundeling metordhoff Health kan Stichting Leerstation Zorg zich primair richten op het onderhoud en de ontwikkeling van praktijkgericht leermateriaal, terwijl Noordhoff Health de exploitatie voor haar rekening neemt. Met de expertise van Leerstation Zorg kan Noordhoff Health haar leeroplossingen voorzien van hoogwaardige toetsen en zo haar leidende rol op het gebied van leeroplossingen voor (aankomende) zorgprofessionals versterken. Technisch partner Infoland zal een bijdrage leveren aan het nieuwe samenwerkingsverband door te blijven zorgen voor de doorontwikkeling, hosting en ondersteuning van het technische platform van Leerstation Zorg.

Over Stichting Leerstation Zorg

Stichting Leerstation Zorg biedt een platform voor digitaal toetsen en leren in de zorg.

De kennistoetsbank bevat meer dan 12.000 gevalideerde vragen met kennisflitsen en bronvermeldingen. Stichting Leerstation Zorg blijft een zelfstandige stichting zonder winstoogmerk. Binnen Stichting Leerstation Zorg vindt een unieke samenwerking plaats tussen organisaties in de zorgsector vanuit zorginstellingen, onderwijsinstellingen, opleidingsinstituten en beroepsorganisaties. Kenmerkend voor het leermateriaal is dat de inhoud samen met praktijk en onderwijs wordt ontwikkeld. Met de kennistoetsbank kunnen zorg en onderwijs digitaal leren direct inzetten binnen hun organisatie. Stichting Leerstation Zorg zet zich voortdurend in voor de ontwikkeling en de kwaliteitsborging van digitaal leermateriaal voor zorg en zorgonderwijs.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen