Praat 21 mei over richtlijn `Veilige zorgrelatie’

Array

geweldKomt mishandeling voor in de zorgrelatie door zorgprofessionals en vrijwilligers? Hoe ziet dat er dan uit? Hoe kunnen we het voorkomen? En als het voorkomt, wat kunnen we dan doen? Wil jij meedenken en meepraten over deze vragen? En zo een bijdrage leveren aan de richtlijn met handvatten voor een veilige zorgrelatie? Kom dan 21 mei van 13.00 – 17.15 uur naar de gratis en interactieve bijeenkomst in de Brabanthallen in Den Bosch!

Het ministerie van VWS ontwikkelt een richtlijn met handvatten voor een veilige zorgrelatie voor de langdurige zorg (verpleging, verzorging en thuiszorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg). Deze heeft tot doel om zorgprofessionals, -instellingen en vrijwilligers te ondersteunen bij het voorkomen van en omgaan met mishandeling en ontspoorde zorg in een zorgrelatie gepleegd door zorgprofessionals en vrijwilligers. Het is een aanvulling op de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk geweld.

Uittesten richtlijn
V&VN zit in de klankbordgroep van de richtlijn ‘Veilige zorgrelatie’. Deze richtlijn is onderdeel van het VWS-Actieplan `Ouderen in veilige handen’. Na de zomer testen een aantal zorginstellingen de concept-richtlijn als pilot uit. Mocht jouw instelling daarvoor belangstelling hebben, dan is deelname aan deze bijeenkomst een `must’!

Programma
o 13.00 Ontvangst met een kopje koffie of thee en iets lekkers
o 13.15 Welkom; toelichting doel en de opzet van de bijeenkomst
o 13.30 Optreden van het Toetstheater
o 14.30 Pauze
o 15.00 Open Space
o 16.45 Terugkoppeling van de resultaten van de Open Space, met een hapje en drankje
o 17.15 Afsluiting

AanmeldenMail je naam, functie en instelling naar [email protected] Begin mei ontvang je per mail bevestiging van je deelname, met verdere informatie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen