Siemens technologiepartner van Zaans Medisch Centrum

Array

technologieMeest verregaande samenwerking in Nederland bij de bouw van nieuw ziekenhuis
• Contract getekend voor technologische samenwerking tot 2026
• Altijd de meest moderne apparatuur voor goede zorg patiënten
• Intentie om betrokkenheid Siemens uit te breiden naar andere technologie

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) heeft vanaf vandaag Siemens Healthcare als technologiepartner. Siemens zal alle beeldvormende apparatuur van het ZMC leveren, onderhouden, state-of-the-art houden en het personeel opleiden. Daarnaast zal Siemens tijdens ontwerpfase adviseren over de inrichting van het nieuwe ziekenhuis en bij het optimaliseren van de werkprocessen. Tevens is er ruimte om samen te werken bij wetenschappelijk onderzoek en de intentie om het partnership van Siemens verder uit te breiden naar andere toepassingen van medisch technologische apparatuur. Het ZMC en Siemens tekenen vandaag het contract voor de samenwerking tot 1 januari 2026. De contractwaarde over de gehele periode bedraagt ruim 20 miljoen euro.

“We zijn erg blij met het langdurig partnership met Siemens. Om een nieuw en in zijn soort toonaangevend en toekomstbestendig ziekenhuis te realiseren, zijn dergelijke partnerships van groot belang. Siemens sluit aan in een vroege fase van ons bouwproces, zodat de logistiek vanuit lean principes kan worden geoptimaliseerd. Naar de toekomst toe kunnen we het partnership met Siemens optimale diagnostiek bieden, binnen een volledig transparante en beheersbare financiële afspraak. Uiteindelijk komt dat direct ten goede aan onze patiënten”, aldus Rob Dillmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ZMC.

Na een grondig selectieproces heeft het ZMC Siemens gekozen als technologiepartner. De keuze voor Siemens is mede bepaald vanwege de leidende en innovatieve positie die Siemens heeft op het gebied van medische technologie, met name op het gebied van de medische beeldvorming.

“Het Zaans Medisch Centrum is een voorbeeld van een ziekenhuis dat zoekt naar optimale samenwerking met externe partners”, aldus Kees Smaling, CEO van Siemens Healthcare

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen