Stichting Zout beëindigt zorg onder toezicht inspectie

Array

IGZ_824x675Stichting Zout in Katwijk stopt met zorgverlening. De afbouw gebeurt onder toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) die de instelling onder verscherpt toezicht heeft gesteld. De inspectie verplicht de instelling om een concreet en passend alternatief te vinden voor de hele groep cliënten.  De inspectie constateerde in januari 2013 tijdens een inspectiebezoek in het kader van het toezicht op nieuwe toetreders in de GGZ, dat de AWBZ-begeleiding en de dagbesteding die Zout bood te vrijblijvend en ongestructureerd waren. De bestuurder heeft vervolgens besloten om te stoppen met het verlenen van zorg.

De inspectie vindt nu dat er veel onduidelijkheid is over de overdracht van de cliënten. De instelling biedt onvoldoende waarborgen dat de zorg wordt voortgezet totdat verantwoorde overdracht heeft plaatsgevonden. Daarom heeft de inspectie verscherpt toezicht ingesteld. Als er volgens de inspectie geen hoge risico’s meer zijn en de instelling de patiënten op een verantwoorde manier heeft overgedragen, kan het verscherpt toezicht worden opgeheven.

De inspectie houdt nauw contact met Zout en brengt ook bezoeken om te toetsen wat de ontwikkelingen zijn rond de overdracht van de cliënten en het continueren van zorg voor het huidige cliëntenbestand tot aan de overdracht.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen