Catharina Ziekenhuis Eindhoven intensiveert samenwerking rondom percutane aortaklepvervangingen

Array

Catharina Ziekenhuis Eindhoven intensiveert samenwerking met Pie Medical Imaging en Medtronic rondom percutane aortaklepvervangingen
Catharina Ziekenhuis Eindhoven intentensiveert de samenwerking met twee vooraanstaande bedrijven rondom percutane aortaklepvervangingen (TAVI), Pie Medical Imaging en Medtronic. Beide bedrijven stellen hun technologie beschikbaar om de kwaliteit van zorg binnen de innovatieve behandelprogramma’s in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven verder te optimaliseren.

Een behandelingsprogramma van het hoogste niveau
Deze samenwerking combineert de expertise van het Catharina ziekenhuis op het terrein van TAVI procedures met de vooruitstrevende 3mensio Structural Heart software van Pie Medical Imaging. 3mensio Structural Heart is een beeldanalyse oplossing voor planning van de implantatie van kunstkleppen zoals Medtronic’s CoreValve.
corevalveDr. Jacques Koolen van het Catharina ziekenhuis: ‘’We hebben besloten samen te werken met Pie Medical Imaging en Medtronic om een behandelingsprogramma van het hoogste niveau te bewerkstelligen. Met de 3mensio Structural Heart software kunnen we de CoreValve procedures grondig plannen. We kunnen hiermee de exacte dimensies van de anatomie van de oorspronkelijke klep berekenen en visualiseren. Daarmee kunnen we de perfecte maat prothese selecteren. Dit verkort de procedure en verbetert de patiëntenzorg.”

Bron: Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Recente artikelen