Jen O’Shea kan haar been 180 graden draaien maar hoe loopt ze?

In 2011 onderging botkankerpatiënte Jen O’Shea een zware operatie, waarbij een deel van haar bekken werd verwijderd. Toch leerde ze opnieuw lopen, iets wat naast haar trucje, haar rechterbeen kan 180 graden draaien, en dat blijkt bijzonderder is dan dat ene trucje. Ze blijkt over een enorme motivatie te beschikken om toch weer te kunnen lopen.

Jen O'Shea is so hipEen van de grootste problemen die mensen ondervinden met revalidatie is motivatie. Jennifer O’Shea’s leven ging al niet over rozen. Jen worstelde met de ziekte van Crohn, en bracht veel tijd door in het ziekenhuis en had veel pijn en klachten in haar studietijd. Na haar afstuderen kreeg ze kanker.Jen werd gediagnosticeerd met botkanker in haar heup. Na haar chemo werd de gehele rechterkant van haar bekkenbeen verwijderd en er is niets gedaan om het bot te vervangen. Jen werd verteld dat met revalidatie zou ze weer lopen. Op 6 juli was Jens een jaar zonder kanker. Sinds haar operatie is ze zeer toegewijd met haar doel weer te kunnen lopen. Ze kan weer trappen beklimmen, leerde weer lopen zonder krukken, speelt volleybal, slee hockey, deed mee aan de Relay for Life, en de Gutsy loop. Ze is werkt weer en leeft het leven weer volle teugen.

Jen post haar fysio video’s op een YouTube kanaal http://www.youtube.com/user/joshea27 en blogde over haar ervaringen voor meer dan een jaar.  Niet haar kunstje maar lopen is bijzonder en dat komt vooral door haar positieve houding en vastberadenheid, de belissende factor in het succes van elk revalidatie programma, of het nu voor kanker of fysio en revalidatie, of een dieet / lichaamsbeweging.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen