Eigen bijdrage AWBZ – kunt u de financiële pijn verzachten?

Array

Per 1 januari 2013 is de wetgeving met betrekking tot de AWBZ ingrijpend gewijzigd. Voor de meeste mensen met enig eigen vermogen die zijn (of moeten worden) opgenomen in een AWBZ-instelling betekent dit een forse aanslag op hun persoonlijke budget. Zij betalen maximaal een eigen bijdrage van bijna 2.190 euro per maand.

Flynth krijgt veel vragen over deze doorbelasting van zorgkosten. Vanwege de complexiteit en de samenloop van onder meer fiscale wetgeving, sociale zekerheidswetgeving en erfrecht, is het niet eenvoudig om deze vragen met een eenvoudig advies te beantwoorden.

krijg geef geldHoewel er nog volop ontwikkelingen zijn in en rond de AWBZ-regelgeving, hebben de specialisten van Flynth de huidige regelingen zo helder mogelijk samengevat. Daarbij geven ze handreikingen wat mensen kunnen doen om te voorkomen dat ze hun – in hun werkzame leven opgebouwde – eigen vermogen moeten aanwenden voor de bekostiging van de Algemene Wet Bijzondere Zorgkosten.

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft op 26 juni een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin hij een aantal maatregelen aankondigt die de effecten van vermogensinkomensbijtelling verzacht voor cliënten die nog niet de AOW-gerechtigde leeftijd hebben en in een AWBZ- instelling verblijven.

Download de White paper ‘Eigen bijdrage AWBZ – kunt u de financiële pijn verzachten?’

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen