Tweede Kamerlid Mulder bezoekt Samen Sterker in Zorg

Array
 Het initiatief Samen Sterker in Zorg krijgt op dinsdag 9 juli a.s. bezoek van Tweede Kamerlid Anne Mulder (VVD). Mulder heeft interesse in de nieuwe wijze van zorg organiseren in de regio Alkmaar en krijgt een middag lang uitleg van de deelnemers.
In het zorgnetwerk ‘Samen Sterker in Zorg’ zitten de Huisartsenorganisatie Noord-Kennemerland (HONK,) Medisch Centrum Alkmaar (MCA), Zorgbelang Noord-Holland, Starlet Diagnostisch Centrum, de Geestelijke Gezondheid Zorg Noord-Holland (GGZ) en de grootste zorgverzekeraar in de regio Coöperatie VGZ (onder het label Univé Zorg).
MCAAl deze organisaties spelen een rol in de gezondheidszorg voor de inwoners van de gemeenten: Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft-de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk, Warmenhuizen en Schermer. In het zorgnetwerk maken de partijen op bestuurlijk niveau afspraken over de organisatie, de werkwijze, de financiën en het beoordelen van de gezamenlijke zorginitiatieven.
De partners van het zorgnetwerk presenteren hun inzichten en stellen hun onderzoeksvragen op het gebied van chronische ketenzorg, diagnostiek, GGZ ketenzorg en geboortezorg. Kan er meer onderzoek dichter bij de patiënt gedaan worden? Hoe zet je geïntegreerde geboortezorg op met gynaecologen, verloskundigen en kraamzorg?  Deze en andere vragen zijn onderwerp van gesprek.
De organisaties die onderdeel zijn van ‘Samen Sterker in Zorg’ hebben gemeenschappelijke doelstellingen, zoals het verplaatsen van eenvoudige behandelingen uit het ziekenhuis naar de huisarts, meer aandacht voor preventie en meer regie voor de patiënt. Ook leidt de samenwerking tot efficiëntieverbetering en daarmee tot het betaalbaar houden van de zorg.
Bron: MCA
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen