Bayer 100 jaar actief in Nederland

Array

Bayer markeert deze mijlpaal met evenement voor stakeholders, donatie aan Oranje Fonds en openluchttentoonstelling
Begin juli vierde Bayer haar 100-jarig bestaan in Nederland met een officiële viering in de Beurs van Berlage, in aanwezigheid van de Nederlander Dr. Marijn Dekkers die al drie jaar aan het hoofd staat van het wereldconcern. Tijdens de viering werd een donatie van € 100.000 overhandigd aan het Oranjefonds. Sinds vandaag kan ook de openluchttentoonstelling “Science in the City” worden bezocht in het centrum van Amsterdam.

Bayer ontstond 150 jaar geleden in het Duitse Wuppertal en opende 100 jaar geleden een vestiging in Arnhem, waar het chemiebedrijf verfstoffen, textielvezels en textielverf maakte. Het werd uitgebouwd in Leverkusen waar de ontwikkeling van de gekende Aspirine voor een doorbraak zorgde die het bedrijf ten slotte wereldbekendheid gaf. Bayer is vandaag de dag uitgegroeid tot een innovatief, bloeiend, wereldwijd opererend concern met als missie “Science For A Better Life”. In Nederland werken meer dan 850 medewerkers op vijf locaties in de divisies Bayer HealthCare, Bayer CropScience en Bayer MaterialScience aan vele hoogwaardige producten en innovaties voor de gezondheidzorg, landbouw en hoogwaardige materialen voor bijvoorbeeld energiebesparing.

Afb.1. Dr. Marijn Dekkers (links) en Dr. Markus Arnold (Senior Representative Benelux) (rechts) doneren 100.000 euro aan het Oranje Fonds

Dr. Marijn Dekkers (links) en Dr. Markus Arnold (Senior Representative Benelux)
(rechts) doneren 100.000 euro aan het Oranje Fonds

Innovatieve wereldspeler
Tijdens de officiële viering van het 100-jarig bestaan van Bayer Nederland benadrukte Dr. Marijn Dekkers, Chairman of the Board of Management of Bayer, de focus van Bayer op innovatie: “ Onze missie, Bayer, Science For A Better Life is al 100 jaar in Nederland en 150 jaar in de wereld leidend en stimuleert ons voortdurend om onze positie te blijven versterken als innovatief bedrijf dat internationaal respect afdwingt. En ook voor de toekomst zullen wij onze investeringen in research en development voortzetten, en zo verdere innovatie blijven ondersteunen.”

“Voorop lopen als land en samenleving”
Minister Henk Kamp van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie: “Bayer Nederland is inmiddels 100, maar speelt nog steeds in op nieuwe technologische mogelijkheden. Zo blijven ze de internationale concurrentie steeds een stap voor. De jongste uitbreiding van Bayer CropScience in Limburg is een mooi voorbeeld van investeren in innovatie en daarmee zorgen voor meer banen. Het bedrijf levert mede daardoor een nieuwe waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie.”

Geldbedrag cadeau aan Oranje Fonds voor kwetsbare groepen in samenleving
Het succes van Bayer is mede te danken aan het vertrouwen dat de onderneming in Nederland geniet. Daarom wil Bayer graag iets terugdoen. Tijdens de viering werd bekendgemaakt waaruit het geschenk bestaat dat Bayer de Nederlandse samenleving cadeau doet. Ter ere van zijn honderdjarig bestaan in Nederland doneert Bayer 100.000 euro aan het Oranje Fonds. Met dit Fonds Bayer voor sociale betrokkenheid zal het Oranje Fonds sociale initiatieven ondersteunen waarbij vrijwilligers zich inzetten voor kwetsbare groepen, zodat deze verbinding houden of krijgen met de samenleving.

Grote fototentoonstelling op Museumplein in Amsterdam
Bayer deelt deze mijlpaal ook met het brede publiek en organiseert van 27 juni tot en met 18 juli 2013 op het Museumplein in Amsterdam een informatieve openluchtfototentoonstelling die de naam draagt “Science in the City”. Via 20 billboards van 3 x 2 meter krijgen bezoekers gedurende drie weken op een beknopte, visuele manier informatie over wetenschappelijke thema’s die met gezondheidszorg, voeding en klimaat te maken hebben. Op één van de foto’s is bijvoorbeeld een animatie van een menselijk hart te zien, een andere foto toont een schimmel die planten en gewassen ziek maakt. Bij iedere foto hoort een kort woordje uitleg.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen