Hyperemesisgravidarum op de kaart door zwangerschap van Hertogin van Cambridge

Array

Prins William, hertog van Cambridge, en Catherine (Kate Middleton), hertogin van Cambridge, hebben met de geboorte van hun zoontje op maandag 22 juli, 2013, om 04:24, met een gewicht van £ 8. 6 oz. ook meer bekendheid gegeven aan Hyperemesisgravidarum.  Tijdens elke zwangerschap hebben vrouwen wel eens last van zwangerschapsmisselijkheid, net als de hertogin, heeft één procent van de vrouwen  last hebben van hyperemesis gravidarum (HG), een ziekte die tijdens de zwangerschap ernstige misselijkheid en braken geeft. Indien onbehandeld, kan Hyperemesisgravidarum levensbedreigend  zijn voor moeder en haar ongeboren kind. Er is momenteel geen oorzaak of geen remedie voor HG en zolang er geen financiering voor onderzoekkomt, zal dit zo blijven. Het gevecht van de hertogin en HG tijdens zwangerschap maakt dat er meer aandacht komt voor deze ziekte. Met de geboorte van de prins, hopen wetenschappers dat er financiering komt voor deze slopende ziekte. Helaas werd er tijdens de zwangerschap van Catherine niets werd gezegd over de werkelijke impact van HG.  Zwangere moeders vechten elke dag om te overleven, de vader die leeft in een constante angst voor verlies van zijn vrouw en kind, en de familie, zowel financieel als emotioneel is het een zware last en zeker wanneer een of beide niet overleeft.

misselijkHet extreme braken en misselijkheid veroorzaakt door HG leidt tot een gewichtsverlies van meer dan 5 procent. Uitdroging, ondervoeding, en andere ernstige complicaties zijn het gevolg van de “niet aflatende, overmatige zwangerschap-gerelateerde misselijkheid en / of braken die wordt veroorzaakt door een adequate inname van voedsel en vloeistoffen.” De behandeling bestaat vaak uit sondevoeding, intraveneuze en / of orale anti-misselijkheid medicijnen, thuiszorg, en frequente ziekenhuisopname.

HG is geen ochtendmisselijkheid en mag ook niet in dezelfde categorie worden geplaatst. Deze slopende ziekte is een zeldzame zwangerschapcomplicatie. De afgelopen jaren, met toegenomen bewustzijn heeft tegenstrijdig bewijs. HG is de meest voorkomende oorzaak van ziekenhuisopname in de eerste helft van de zwangerschap en de tweede meest voorkomende oorzaak van ziekenhuisopname tijdens de zwangerschap algemeen. Het wordt geassocieerd met ernstige maternale en foetale morbiditeit, zoals Wernicke encefalopathie, stollingsstoornissen, perifere neuropathie, foetale groeivertraging en zelfs maternale en foetale dood.

Ayden Rae Foundation, een non-profit organisatie, creëert bewustwording en biedt ondersteuning voor vrouwen en families die lijden aan HG. De stichting is opgericht door Vanessa en Perry Pack in 2011 en vernoemd genoemd naar hun overleden dochter, Ayden Rae Pack, die samen met haar ongeboren kind het leven verloren na 23 weken zwangerschap door HG.

Stichting hoofdkantoor is gevestigd in Helendale, Californië. Er zijn momenteel 45 kantoren over de hele wereld. Doel van de stichting is om een ??plaatselijke afdeling in elke stad, staat en het land te hebben. De kantoren worden geleid door lokale HG overlevenden en hun families.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen