Diane-35 op last van Europese Commissie toegelaten op Franse markt

Array

In Frankrijk moet de anti-acne-pil Diane-35 opnieuw in de handel gebracht worden. Volgens de Europese Commissie valt een onderzoek naar de risico’s en de voordelen die aan de pil verbonden zijn “gunstig” uit. Parijs nam de pil uit circulatie nadat enkele vrouwen een trombose hadden gekregen.

Frankrijk nam de beslissing over de pil in januari, maar ze werd pas op 21 mei van kracht. Het reageerde daarmee op de onrust die onder de bevolking was ontstaan nadat er media aandacht was voor een van de bijwerkingen van de Diane-35 pril. Na start van de medicatie kregen de vrouwen last van bloedstolsel welke bij enkele fataal bleken te zijn geweest.de-pilHet onderzoek wees uit dat de pil wel degelijk gebruikt kan worden, maar in de behandeling van acne mag pas op Diane 35 overgeschakeld worden als andere behandelingen niet blijken te helpen. Risicopatiënten mogen het medicijn niet voorgeschreven krijgen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen