ADC protestactie tegen experimenten op apen bij het proefdiercentrum BPRC in Rijswijk.

0
279
100 mensen zullen woensdag 14 augustus deelnemen aan een protestactie tegen experimenten op apen bij het proefdiercentrum BPRC in Rijswijk. 200 meter spandoek wordt ontrold met daarop teksten van Mahatma Gandhi tegen dierproeven! ADC-campagneleider Robert Molenaar: ‘Het BPRC stelt dat apen zoveel op mensen lijken waardoor de resultaten relevant zijn. Maar als apen zoveel op mensen lijken, waarom geven wij hen dan niet dezelfde rechten? Mahatma Gandhi stelde dan ook terecht dat:

‘De grootheid van een natie en haar morele vooruitgang kan worden gemeten aan de manier waarop zij haar dieren behandelt.’ Het wordt tijd om compassie en empathie niet alleen op onze eigen soort toe te passen maar op alle levende wezens, te beginnen in Rijswijk.’bprc_headerSinds 2007 worden er nog rond de 1500 apen (rhesus, java en penseelaap) gehouden op de Langekleiweg 161. De dieren die gebruikt worden in experimenten zitten afzonderlijk of per twee in een kooi. De duur van de experimenten variëren van 1 tot 24 maanden. De apen wordt gebruikt voor onderzoek naar (S)HIV, parkinson, malaria en artritis. Voor een groot aantal van deze ziekten is er een dringende behoefte aan effectieve medicijnen en vaccins. Het BPRC is een wetenschappelijk instituut dat onderzoek verricht met als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van deze nieuwe medicijnen.

Het BPRC gebruikt alleen niet-menselijke primaten voor dit onderzoek als er geen geschikte alternatieven zijn. Onderzoek is ook noodzakelijk om alternatieven voor het gebruik van niet-menselijke primaten te ontdekken en te ontwikkelen. Het BPRC heeft een actief en uitgebreid programma voor het ontwikkelen van alternatieven volgens de principes van vermindering, verfijning en vervanging.

Daar waar van toepassing voldoet BPRC aan de aanbevelingen zoals gedaan door de “commissie Wijffels”.

BPRC ontvangt ruim 12 miljoen euro subsidie van de Nederlandse overheid en de Europese Unie, zo stelt Anti Dierproeven Coalitie – ADC

Bron: Anti Dierproeven Coalitie – ADC

Vorig artikelSubsidies voor onderzoek naar blended care zorg
Volgend artikelNHG-Standpunt over medische check-ups vernieuwd
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.