4 Masterstudenten Health Sciences (UT) studeren af binnen de acute zorg

Array

Het afgelopen half jaar hebben 4 masterstudenten Health Sciences van de Universiteit Twente gewerkt aan hun afstudeeronderzoek binnen de acute zorg. Op 29 augustus en op 6 september presenteren zij hun resultaten bij Acute Zorg Euregio:

Donderdag 29 augustus, 15.00-17.00 uur

Lianne Boshuizen: “De effecten van een tweetraps traumateam activatie protocol” (effect van het traumateam protocol binnen de SEH van MST op de mortaliteit, doorlooptijd op de SEH, verblijfsduur in het ziekenhuis en het aantal ingezette mensen over de periode 2008-2012).

Mariet Nijstadt: “Het zorg- en kostengebruik van patiënten met acuut musculoskeletaal trauma” (het zorggebruik en de daaraan gerelateerde directe en indirecte kosten van volwassen patiënten die met acuut letsel aan de extremiteiten van het musculoskeletale stelsel de SEH van MST bezoeken; onderdeel van de PROTACT studie).
acute-zorg-200x200Vrijdag 6 september, 15.30-17.30 uur
Suzanne de Jong: “Overtriage en ondertriage bij traumapatiënten op de SEH” (percentages voor overtriage en ondertriage bij toepassing van het traumateam protocol op de SEH van MST over de periode 2011-2012 en mogelijke oorzaken voor overtriage en ondertriage).

Susan Damhuis: “Non-compliance van pijnmedicatie na ontslag van de SEH” (is er sprake van non-compliance van pijnmedicatie na ontslag van de SEH van ZGT Almelo, hoe groot is deze non-compliance en wat zijn mogelijke redenen hiervoor; onderdeel van de PROTACT studie).
De presentaties (in het Engels gegeven) duren ongeveer 20 minuten waarna er gelegenheid is tot vragen stellen. Na beraad van de begeleiders ontvangen de studenten vervolgens hun masterdiploma. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de afstudeerders feliciteren en met elkaar napraten over de uitgevoerde onderzoeken.
Indien u bij 1 of beide bijeenkomsten aanwezig bent ontvangen wij graag uw aanmelding op:
[email protected]

Locatie:

Acute Zorg Euregio, zaal 3
Nijverheidstraat 28
7511 JM Enschede
www.acutezorgeuregio.nl

Na 6 september zal er op de website van Acute Zorg Euregio en in het kwartaalblad 112 netwerk een korte samenvatting van de 4 onderzoeken verschijnen.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen