Peter Beckers en Herman Bol treden toe tot Raad van Toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Array

De heer Peter Beckers treedt per 1 januari 2014 als voorzitter toe tot de Raad van Toezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Beckers is op dit moment lid van de Raad van Bestuur van Vion Holding  NV. Hij volgt Theo de Raad op, die per 1 januari statutair zal aftreden. Herman Bol, oud-bestuurder van het UMC Utrecht, treedt per 1 januari 2014 als lid toe tot de Raad van Toezicht. Hij zal de plaats innemen van Josien Bensing, die eveneens per 1 januari aftreedt.  De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur zijn erg verheugd over deze twee nieuwe benoemingen.

Als voorzitter resp. lid van de Raad van Toezicht hebben Beckers en Bol een algemeen toezichthoudende taak over het beleid dat gevoerd wordt door de Raad van Bestuur. 20130829 foto nieuwe leden RvTDe voorzitter verdiept zich met name in de ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg, ziekenhuiszorg en good governance; hij is lid of voorzitter van de selectie- en benoemingscommissie van bestuursleden. Peter Beckers beschikt over de persoonlijkheid en achtergrond om een leidende rol te vervullen bij de mening- en besluitvorming van de Raad van Toezicht. Peter Beckers woont in Oss. Na zijn  studie Farmacie in Groningen  bouwde hij in verschillende eindverantwoordelijke posities  bij de multinationals  AKZO NOBEL / Organon en VION Food en Ingredients een ruime ervaring op met strategie, organisatie en beleidsontwikkeling van grote complexe organisaties. Beckers bekleedt momenteel diverse andere relevante bestuurlijke en toezichthoudende functies, onder andere bij het Brabant Life Science Seed Funds, in het Curatorium Leerstoel Coöperatief Ondernemerschap Tias NIMBAS University en het Strategisch Beraad Noord Oost Brabant.

Herman Bol zal zich als lid van de Raad van Toezicht vooral verdiepen in ontwikkelingen met betrekking tot bedrijfsvoering op het gebied van de gezondheidszorg in het algemeen en de ziekenhuiszorg in het bijzonder; hij wordt lid van de auditcommissie. Na zijn economiestudie in Groningen werkte Bol geruime tijd bij de Rabobankorganisatie. Vanaf 2002 was hij ruim 11 jaar lid van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht. Daar was hij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, de invoering van ICT-systemen en de transitie naar een duurzaam ziekenhuis. Deze thema´s scoren ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis hoog. De heer Bol woont in Helvoirt en vervult verschillende bestuurlijke en toezichthoudende functies. Onder meer is hij lid van de Raad van Toezicht van zorgorganisatie Vivent en voorzitter van het bestuur van ZIN in Vught, waarmee het ziekenhuis nauwe banden onderhoudt.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar naast persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en veiligheid belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patiëntveilige en patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

Recente artikelen