Jan Kooijman ambassadeur Prinses Beatrix Spierfonds

Array

prinses_beatrixfonds-300x200Op donderdag 5 september zal Jan Kooijman tijdens de bijzondere dansavond Free To Move zijn debuut maken als ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds. Alle grote dansgezelschappen van Nederland zullen samen op feestelijke wijze het dansseizoen openen met de dansavond Free To Move. Jan: “Toen ik werd gevraagd om ambassadeur te worden van dit prachtige initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance, heb ik niet lang nagedacht.

Ik heb zelf bijna 10 jaar lang gedanst bij het Scapino Ballet en weet dus heel goed hoeveel spierkracht het kost om goed te dansen, spierkracht die mensen met een spierziekte juist niet hebben. Bovendien werken alle toonaangevende dansgezelschappen in Nederland belangeloos mee; Het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam, het Internationaal Danstheater, Introdans, Conny Janssen Danst, topdanser Tim Persent en hiphopformatie The Expats, fantastisch toch! Ik ben blij dat ik hier onderdeel van kan uitmaken.”

Free To Move
Jan-Ite de Ruijter, directeur Prinses Beatrix Spierfonds: “Die onmacht, dat vrijwel niets kunnen met je spieren, tegenover het optimale gebruik van spieren zoals je dat bij dansers ziet, deze tegenstelling grijpen we nu aan om het Prinses Beatrix Spierfonds onder de aandacht te brengen. Om spierziekten op een bijzondere manier ‘op de kaart te zetten’ en geld bijeen te brengen voor meer wetenschappelijk onderzoek.” Samuel Wuersten, artistiek directeur Holland Dance vult aan: “Als je naar dans kijkt, ziet het er allemaal licht en moeiteloos uit – dansers worden er op getraind om dat uit te stralen – maar wat dansers doen komt niemand aanwaaien. De kwetsbaarheid van het danserslichaam is groot en net als mensen met spierziekten voeren dansers een dagelijkse overwinningsstrijd.” Jan-Ite de Ruijter: “Dansers voeren een continue strijd om het maximale uit hun spieren te halen. Uiteindelijk zijn ook zij, net als mensen met spierziekten, op zoek naar vrijheid van beweging. Vandaar ook de naam van ons initiatief: Free to Move. Het publiek kan op één avond genieten van al het moois wat de Nederlandse dans te bieden heeft. Daarnaast steun je met de aankoop van het kaartje een goed doel. Iedereen heeft er zin in. Het is het begin van een nieuw dansseizoen, een inspiratiemoment. En het gaat verder dan alleen een leuke voorstelling voor jezelf; je draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek voor spierziekten!”

Free To Move 2013- 5 september, 19:00 uur Lucent Danstheater, Den Haag
Tickets: 25,- euro, verkrijgbaar via de kassa 070-8800333 of online www.ldt.nl

Dit is een origineel bericht van Prinses Beatrix Spierfonds
Bron: ANP Perssupport
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen