Onderzoek verkeersstromen Jeroen Bosch Ziekenhuis

Array

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis voert begin september in het kader van duurzaamheid een onderzoek uit naar de verkeerstromen van en naar het ziekenhuis. Het onderzoek moet een actueel, compleet beeld geven van hoe patiënten, bezoekers en medewerkers naar het ziekenhuis komen. Het ziekenhuis gebruikt de resultaten om te kijken of gemotoriseerd vervoer van en naar het ziekenhuis kan worden teruggedrongen. Zo hoopt het op basis van de uitkomsten gerichter het gebruik van alternatief vervoer te kunnen stimuleren onder medewerkers.

Op 3 september zijn medewerkers gevraagd naar hun ervaringen naar de bereikbaarheid. Op 10 september staan enquêteurs bij de ingang van het ziekenhuis om patiënten en bezoekers te bevragen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door DTV Consultants, een onderzoeksbureau dat is gespecialiseerd in verkeer en vervoer. De resultaten worden naast een vergelijkbaar onderzoek uit 2006 gelegd. Eind dit jaar hoopt het ziekenhuis een actueel vervoersplan te hebben.

spoedpostenJeroen Bosch Ziekenhuis 
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar naast persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en veiligheid belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patiëntveilige en patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde

Recente artikelen