Blariacum College uit Venlo wint de Lovebuzz-award

Array

Bollebof_zingend_LovebuzzEvent_2013Leerlingen uitgedaagd om te praten over liefde, relaties en seksualiteit
Leerlingen van het Blariacum College praten eerlijk en open over liefde, relaties en seksualiteit. Van de 78 scholen die in de Lovebuzz van Rutgers WPF de Lovebuzz-game speelden, scoorde de middelbare school uit Venlo het hoogst. De winnende klas ontving gistervond  de Lovebuzz-award uit handen van Lovebuzz-ambassadeur en rapper Bollebof. Ook winnen zij een knallend schoolfeest. Na afloop van de prijsuitreiking trad Bollebof voor het eerst op met zijn speciaal voor de Lovebuzz geschreven nummer.

De Lovebuzz is een omgebouwde truck die langs scholen toert. Eersteklassers worden er via een interactieve game uitgedaagd om in gesprek te gaan over liefde, relaties en  seksualiteit. De Lovebuzz sluit aan bij de belevingswereld van pubers en zet ze aan om over alledaagse situaties na te denken. Scholen zijn enthousiast; inmiddels hebben 540 klassen meegedaan.

Speciale nieuwe song Bollebof
Bollebof lanceerde gisteren  zijn nieuwe Lovebuzz-song die hij speciaal voor het Lovebuzz-project schreef. De clip van Bollebof is te bekijken via Lovebuzz.nl. Met een prijsvraag op de website kunnen jongeren een mini-tablet én een meet & greet met Bollebof.

Prijzen
Ook de scholen op plaats nummer twee t/m vijf vallen in de prijzen. Het Montessori College Twente uit  Hengelo, PSG Da Vinci College uit Purmerend, het Carolus Clusius College uit Zwolle en het Leonardo College uit Leiden winnen een bezoek aan het Science Center NEMO in Amsterdam met de speciale expositie Teenfacts over de puberteit. Lovebuzz-ambassadeur Bollebof feliciteert alle klassen met hun prestatie.

Lovebuzz
Liefde, seksualiteit en relaties? Wordt daar open over gepraat in de klas? Met de Lovebuzz wel! De Lovebuzz  is een effectieve, interactieve, veilige en vooral ook laagdrempelige ontdekkingsreis voor leerlingen en vormt de opmaat voor Lang leve de Liefde, een lesmethode over deze thema’s voor het voortgezet onderwijs.

In het afgelopen schooljaar bezochten al meer dan 14.000 leerlingen de Lovebuzz. De Lovebuzz rijdt nog tot het einde van dit schooljaar. Middelbare scholen kunnen hun klas(sen) opgeven voor gratis deelname via www.lovebuzz.nl. Kijk voor meer info op www.lovebuzz.nl of bekijk het filmpje over de Lovebuzz.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen