Spijkenisse Medisch Centrum biedt merendeel medewerkers vast contract

Array

opleiding-verpleegkundeZorgprofiel en bekwaamheid personeel criteria voor arbeidscontracten
Het zorgprofiel van het Spijkenisse Medisch Centrum krijgt steeds meer vorm en de organisatie wordt daarop afgestemd. Het medisch centrum heeft in dit stadium besloten circa 70% van de tijdelijke arbeidscontracten om te zetten in vaste contracten. De verdere uitwerking van het zorgprofiel bepaalt later dit jaar de verdere benodigde arbeidsplaatsen.

De huidige arbeidscontracten zijn beoordeeld op twee vragen. Past deze functie ook in de toekomst binnen het nieuwe zorgprofiel? En is dit de medewerker die deze functie goed en volledig kan vervullen?

Eerste vaste contracten Spijkenisse Medisch Centrum
De betreffende functies van de medewerkers die een vast contract aangeboden krijgen, passen in de toekomst binnen het zorgprofiel en de huidige medewerkers kunnen hun functie goed en volledig vervullen. Hiermee heeft een groot deel van de medewerkers zekerheid gekregen over hun arbeidscontract. Bij de beoordeling is kwaliteit van zorg het uitgangspunt; dat kan bereikt worden met de inzet van gekwalificeerd personeel.

Verdere uitwerking profiel bepaalt verdere benodigde arbeidsplaatsen
Aangezien het zorgprofiel nog niet volledig rond is, is op dit moment nog niet bekend hoe de precieze samenwerking met de drie partnerziekenhuizen, het Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, eruit gaat zien. Medisch specialistische basiszorg wordt geboden in Spijkenisse en meer complexe zorg in Rotterdam en Dirksland. Op basis van een definitieve invulling kan het medisch centrum bepalen welke medewerkers daarvoor nodig zijn.

Het medisch centrum zal samen met de partnerziekenhuizen de mogelijkheden bekijken om in een later stadium eventueel boventallige medewerkers over te plaatsen naar één van de drie ziekenhuizen. De medewerkers die op dit moment geen vast contract aangeboden krijgen hebben nu nog een tijdelijk contract.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen