Geef om uw hoofd tijdens Awareness Week

Array

bijeenkomst, meeting, congresOp woensdag 25 september organiseert Maastricht UMC+ een voorlichtingsbijeenkomst over hoofd-halskanker. KNO-arts Kenneth Kross verzorgt de lezing van 14.30 – 15.30 in de Greepzaal van het academisch ziekenhuis Maastricht en is voor iedereen toegankelijk. De bijeenkomst vindt plaats in het kader van de Europese Head and Neck Cancer Awareness Week van 23 t/m 27 september.

Hoofd-halskanker is met 644.000 nieuwe gevallen per jaar de zesde meest voorkomende vorm van kanker wereldwijd. De tumoren in bijvoorbeeld het strottenhoofd, de mondholte of de neus worden met name veroorzaakt door het drinken van alcohol en roken. Maar ook virusinfecties ,veroorzaakt door orale seks en een  slechte mondhygiëne zijn mogelijke oorzaken voor het ontwikkelen van dit type kanker. Als je er echter op tijd bij bent zijn deze tumoren vaak goed te behandelen.

Kenneth Kross zal  tijdens de lezing dieper ingaan op de oorzaken, gevolgen, behandelingen en symptomen van hoofd- halskanker. Hoe kun je het voorkomen? Waar moet je op letten? Wat zijn de behandelingsmogelijkheden?  Aansluitend  zal oud-patiënt Arend Lunenborg zijn ervaringen over het leven met hoofd- hals kanker delen met het publiek. Tevens heeft hij zijn verhaal vastgelegd in een boek. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het publiek om zelf vragen te stellen. De voorlichtingsbijeenkomst zal ook live te volgen zijn via een videostream op www.mumc.nl of www.mumc.tv.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen