CB start met nieuw concept goederenlogistiek voor MC Groep en ADRZ

Array

CB start met nieuw concept goederenlogistiek voor MC Groep en Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. Kostenverlaging en efficiency belangrijkste drijfveren
In september is logistiek dienstverlener CB gestart met een vernieuwend logistiek concept tussen aanbieders en ontvangers van medische hulpmiddelen. In een pilot van een halfjaar worden de logistieke stromen voor MC Groep en Admiraal de Ruyter Ziekenhuis slim gebundeld. Het betreft in eerste instantie leveringen van Coloplast, Diversey, Intersurgical, Medica Europe, QRS Healthcare, Smith & Nephew en Van Straten Medical voor alle locaties van de twee ziekenhuizen.
Ziekenhuizen-zorginstellingen_HREen wereld te winnen
De deelnemende ziekenhuizen zijn zich er bewust van dat er in de zorg nog een wereld te winnen is in de goederenlogistiek. Zo geeft MC Groep aan dat zij ervan overtuigd is dat door samenwerking de logistieke keten efficiënter wordt, waardoor ook de eigen mensen minder met logistieke handelingen worden belast.

Het logistieke model dat CB in deze pilot neerzet, levert direct voordelen op voor zorginstellingen en leveranciers en gaat uit van maximale samenwerking in de hele keten. Uitgangspunt  is de bundeling van logistieke stromen. Ofwel via centrale voorraad van de verschillende leveranciers bij CB ofwel via doorzending. Op die manier kan CB de orders van ziekenhuizen samenstellen en gebundeld uitleveren op een voor de zorginstelling geschikt moment.

Toekomstige mogelijkheden
Voorraden blijven eigendom van de leverancier. Prijs- en inkoopafspraken worden gemaakt tussen ziekenhuis en leverancier. Door zendingen samen te voegen, worden  minder kilometers gemaakt en heeft het ziekenhuis minder stops en handelingen ‘aan de deur’. De samenwerking biedt bovendien veel mogelijkheden voor verdere optimalisatie en uitbreiding. Zoals levering tot op de afdeling, voorraadbeheer, centrale facturatie en administratie en voorraadoptimalisatie.

Sjoerd Rijpkema, Manager Healthcare bij CB: ‘De zorgmarkt kent vaak lange logistieke ketens. Met dit concept verkorten we deze. Door samenwerking tussen meerdere leveranciers en zorginstellingen bereiken we al snel efficiency. Het is dan ook onze ambitie om het aantal deelnemers na de succesvolle pilot, fors uit te breiden. Een rol die CB overigens op het lijf is geschreven. In de boekenbranche vervult CB al sinds jaar en dag de rol van totaal logistiek dienstverlener en verbindt op een vergelijkbare transparante wijze dagelijks 1000 uitgevers met  2500 boekverkopers in de Nederlandse en Belgische markt.’

Bron: CB Logistics

Bron:

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen