Afscheid van dokter Tilanus

Array

levertransplantatiechirurgie-200x200Levertransplantatie-chirurg prof. Huug Tilanus geeft vrijdag 18 oktober zijn afscheidscollege. Met zijn team transplanteerde dr. Tilanus sinds 1991 organen bij ongeveer zeshonderd mensen.

Tintje
Het afscheidscollege van dr. Tilanus valt in de Donorweek en krijgt daardoor een speciaal tintje. Deze week wordt iedereen opgeroepen de keuze voor orgaandonatie vast te leggen in het Donorregister.

Automatisch
Tilanus: “Het is belangrijk dat er meer donoren komen. Ik wil mij graag inzetten om het aantal donoren te vergroten. Wat mij betreft, betekent dat ook dat iedereen eigenlijk automatisch donor zou moeten zijn.”

Honderden
Sinds 1991 transplanteerde Tilanus met zijn team bij honderden patiënten organen. Aanvankelijk bij acht à tien patiënten per jaar, maar dat aantal steeg gestaag in de loop der jaren. Nu worden door zijn team jaarlijks vijftig tot zestig levertransplantaties uitgevoerd in het Erasmus MC.

Levensreddend
Het totale aantal levertransplantaties in Nederland was in 2012 146. Op dit moment wachten er in ons land bijna 140 mensen op zo’n levensreddende operatie.

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen