KNMG pleit voor onafhankelijk onderzoek zaak huisarts Tuitjenhorn

Array

Onlangs kondigde de Inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) aan dat de casus over het optreden bij Huisartsenpraktijk Tuitjenhorn en de rol van de IGZ geëvalueerd wordt. De KNMG pleit voor een onafhankelijk onderzoek en wacht met grote belangstelling de uitkomst van dit onderzoek af.

Gesprek
Eerder deze week heeft de KNMG samen met de LHV, NHG en VHN een gesprek gehad met de IGZ en het openbaar Ministerie (OM) over het op non-actief stellen van huisarts Tromp uit Tuitjenhorn. De KNMG hoopte in dit gesprek meer duidelijkheid te krijgen over deze zaak en de rol van de IGZ en het OM. patient-reported outcomes measureTijdens dit gesprek heeft IGZ in algemene termen informatie gedeeld. Een aantal belangrijke vragen van de artsenorganisaties konden om privacyredenen niet worden beantwoord. De IGZ heeft wel duidelijk gemaakt dat sprake was van ‘medisch ontoelaatbaar handelen’ van de arts in kwestie.

Onafhankelijk onderzoek
In haar bericht kondigt de inspectie aan “deze casus te evalueren”. De KNMG pleit voor een onafhankelijk onderzoek naar deze casus en het functioneren van de IGZ zelf. Bovendien heeft de Tweede Kamer de minister om opheldering gevraagd over het optreden van de IGZ in deze zaak. De KNMG gaat er van uit dat hiermee – in het belang van patiënten en huisartsen – duidelijkheid wordt verschaft, zodat wordt voorkomen dat huisartsen terughoudend worden in het leveren van palliatieve zorg en patiënten niet meer weten waar ze aan toe zijn.

Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen