Hardlopers voor het hart halen 7200 euro op tijdens de Negende VUmc Gebouwenloop

Array

JPJ Gebouwenloop VUmcDe negende editie van de VUmc gebouwenloop is succesvol verlopen. Een kleine 900 deelnemers deden mee aan het unieke parcours door de gebouwen van VUmc. De opbrengst van deze editie gaat naar het project ‘Loop hard voor het hart’ van de afdeling cardiologie van VUmc. De lopers hebben 7200 euro opgebracht voor de aanschaf van een nieuw apparaat voor het in een vroeg stadium detecteren van hartproblemen.

Professor Bert van Rossum, hoofd van de afdeling cardiologie VUmc, nam de cheque in ontvangst.
“We zijn alle lopers en de vrijwilligers die de loop mogelijk gemaakt hebben dankbaar voor hun inzet en fantastische bijdrage. Met dit geld gaan we verder onderzoek doen naar een methode om afwijkingen aan de kransslagaderen op te sporen door de functie van bloedvaten in de arm te bestuderen zonder de patiënt daarbij te belasten en / of aan risico’s bloot te stellen. Door middel van een bloeddrukband om de bovenarm en een metertje aan de vingertip kan deze functie bestudeerd worden. Het klinkt misschien een beetje raar om afwijkingen aan de kransslagaderen te meten door middel van een meting aan de vinger, maar uit eerste onderzoek is gebleken dat er een goede relatie tussen beide bestaat.”

Mooie tijden
De lopers hebben mooie finishtijden behaald. De winnaar bij de dames 10 kilometer finishte in 46:32 minuten. De snelste dame op de 5 kilometer passeerde de streep in 22.00 minuten. De winnaar bij de heren 5 kilometer finishte in 17.56 minuten en bij de heren10 kilometer werd een tijd van 38.12 minuten neergezet. Ook de kinderen liepen snelle tijden.

Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen