Goedgekeurde medische apps straks opgenomen in de App-o-theek

Kamerlid Hanke Bruins Slot van het CDA vindt dat duidelijker moet worden welke medische apps betrouwbaar zijn. De overheid moet zich inzetten voor een zogenaamde ‘app-o-theek’ waarin dit voor consumenten helder wordt. Momenteel is er sprake van een “wildgroei” aan medische apps. “Deze geven een vals gevoel van veiligheid”, aldus Bruins Slot. Het CDA is voorstander van het gebruik van medische apps omdat patiënten hiermee meer regie over hun eigen behandeling kunnen krijgen, maar ze moeten wel veilig zijn en juiste informatie bevatten. how-mobile-apps-could-change-healthcareHet Kwaliteitsinstituut van de overheid moet samen met patiënten en artsen gaan bepalen wat betrouwbare en veilige apps zijn en voor welke doelgroepen deze apps geschikt zijn.  Goedgekeurde apps zouden dan in een app-o-theek moeten worden opgenomen op www.kiesbeter.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Goedgekeurde medische apps straks opgenomen in de App-o-theek"

  1. Er is inderdaad een overvloed aan Apps; er staan op dit moment méér dan 43 duizend apps geregistreerd in de AppStore in de categorie “Health”, waarvan 16.275 zijn gericht op daadwerkelijke patiënten.

    Ook is het lastig de weg te vinden tussen de hoeveelheid applicaties; meer dan 50% van alle apps is niet vaker dan 500 keer gedownload en is het lastig navigeren tussen de juiste apps.

    IMS Health heeft in een recent rapport ALLE apps op het gebied van Health in kaart gebracht en beoordeeld op functionaliteit en mogelijkheden, daarnaast heeft IMS met key opinion leaders, artsen en patiënten gesproken om hun perceptie van apps te horen. Op basis van dit onderzoek komen we ondere ander tot de conclusie dat de functionaliteit van de meeste apps nog zeer beperkt is en dat de meest omvangrijke doelgroep nog te weinig bediend wordt. Meer over het rapport én een link naar het volledige rapport vindt u hier:
    https://app.box.com/s/76qmtwgv5bjl1zz0vclf

Comments are closed.

Recente artikelen