Isala, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht en Stichting Kennispoort slaan handen ineen

Array

Isala, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht en Stichting Kennispoort slaan de handen ineen voor betere patiëntenzorg. De vier partijen beschikken elk over eigen expertise waarmee de patiëntenzorg kan worden verbeterd. Door krachten te bundelen versterken ze elkaar op het gebied van onderzoek, innovatie en techniek in de zorg.

Op 7 november jl. hebben het Julius Centrum van de Universiteit Utrecht, MIRA het onderzoeksinstituut voor biomedische technologie en technische geneeskunde van de Universiteit Twente, Stichting Kennispoort regio Zwolle en Isala hiervoor een intentieovereenkomst ondertekend. Het Julius Centrum kan Isala adviseren over onderzoeksmethoden.

Vertegenwoordigers van Isala, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht en Stichting Kennispoort bekrachtigen samenwerking met intentieovereenkomst. V.l.n.r.: drs. M. Sint, voorzitter raad van bestuur Isala dr. A. Nierich, anesthesioloog-intensivist Isala dhr. M. Woldberg, directeur Stichting Kennispoort Regio Zwolle dr. A. van ’t Hof, cardioloog Isala dr. Ir. M. Kuit, managing director MIRA Universiteit Twente drs. W. Koch, Kwartiermaker Health Stichting Kennispoort Regio Zwolle prof. dr. R. Veth, medisch directeur MIRA Universiteit Twente prof. dr. A. Hoes, voorzitter divisieleiding Julius Centrum UMC Utrecht dhr. J. Dille, manager Innovatie en Wetenschap Isala Academie

Vertegenwoordigers van Isala, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht en Stichting Kennispoort bekrachtigen samenwerking met intentieovereenkomst.
V.l.n.r.:
drs. M. Sint, voorzitter raad van bestuur Isala, dr. A. Nierich, anesthesioloog-intensivist Isala, dhr. M. Woldberg, directeur Stichting Kennispoort Regio Zwolle, dr. A. van ’t Hof, cardioloog Isala, dr. Ir. M. Kuit, managing director MIRA Universiteit Twente, drs. W. Koch, Kwartiermaker Health Stichting Kennispoort Regio Zwolle, prof. dr. R. Veth, medisch directeur MIRA Universiteit Twente, prof. dr. A. Hoes, voorzitter divisieleiding Julius Centrum UMC Utrecht & dhr. J. Dille, manager Innovatie en Wetenschap Isala Academie

Op haar beurt kan het centrum bij Isala terecht voor patiënten die zij nodig hebben voor wetenschappelijk onderzoek. MIRA gaat met Isala technische oplossingen ontwikkelen voor praktische problemen in de zorg. De Universiteit van Twente heeft de technische kennis en Isala kan de input vanuit de praktijk leveren. Stichting Kennispoort Zwolle, een initiatief van de provincie Overijssel, Regio Zwolle, hogeschool Windesheim, Deltion College en de Kamer van Koophandel Oost Nederland stimuleert het lokale bedrijfsleven dat zich richt op gezondheid. Zo kan het lokale bedrijfsleven een bijdrage leveren aan en profiteren van de nieuwe ontwikkelingen binnen Isala. Met de ondertekening van de intentieovereenkomst is de eerste stap in deze samenwerking gezet.


Bron: Isala, Zwolle

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen