WeHelpen ondersteunt ook mantelzorgers

Array
Vanaf de Dag van de Mantelzorg (10 november 2013) kunnen op www.wehelpen.nl hulpgevers en -ontvangers iemand een e-card sturen om te bedanken of een hart onder de riem te steken. Via www.wehelpen.nl hopen de initiatiefnemers mensen te ondersteunen om hun hulpnetwerk uit te breiden en ze te faciliteren bij de organisatie van de hulp. Zo bevat de site een online gedeelde agenda, een logboek en notitiepagina waarmee alle betrokkenen van een hulpbehoevende de hulp met elkaar organiseren.”

In Nederland zorgen 3.500.000 mensen voor een ander. Ruim 800.000 mantelzorgers bieden deze zorg voor minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden. Meer dan de helft van deze groep, 450.000 mensen, geeft aan overbelast te raken (SCP, 2009 en2010). Logo+WH+dag+van+de+mantelzorg+-+1jpgOnline hulp inschakelen
“De meeste mensen vinden het vanzelfsprekend om voor een partner of vriend te zorgen. Men heeft vaak niet eens door dat zij mantelzorger zijn” aldus Maaike Schnabel, mede-initiatiefnemer van WeHelpen. We bieden mantelzorgers, vrijwilligers en patiënten een online hulpnetwerk om het organiseren van hulp makkelijker te maken binnen of buiten hun eigen vertrouwde groep.”

Wat is mantelzorg?
Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Vrienden, familie of buren nemen voor een aantal uren per week de zorg van een ander op zich. Veelal is deze zorg op basis van een persoonlijke band (SCP, 2009 en 2010).

Over WeHelpen
WeHelpen biedt een online marktplaats voor het vinden en verbinden, organiseren en delen van hulp. Men kan met www.wehelpen.nl hulp vragen en aanbieden, maar ook hulp organiseren – voor zichzelf of een ander – binnen een hulpnetwerk van familie en vrienden.

Bron: WeHelpen
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen