‘ADRZ wilde geen gezamenlijke polikliniek’

Array

dotterbehandelingHet Admiraal de Ruyter Ziekenhuis ziet met lede ogen toe hoe de afdeling cardiologie van ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen steeds meer patiënten op Walcheren helpt.

Woensdag werd bekend dat de hartpolikliniek van Zorgsaam in Middelburg van twee naar vier werkdagen gaat. Volgens Zorgsaam is de uitbreiding onder meer nodig omdat er veel patiënten zijn die niet naar het ADRZ willen.

Teleurgesteld
In een reactie op de uitbreiding van Zorgsaam stelt de raad van bestuur van het ADRZ ‘zwaar teleurgesteld’ te zijn, vooral omdat ze niet gekend zijn in de beslissing van Zorgsaam.

Samenwerking

Philip Rademaker, hoofd van de afdeling cardiologie van Zorgsaam, ontkent dat Terneuzen de samenwerking met het ADRZ geweld aan doet. Rademaker wil voorkomen dat hartpatiënten naar ziekenhuizen buiten Zeeland gaan. Als dat betekent dat Zorgsaam op Walcheren uit moet breiden om aan de vraag te voldoen, dan vindt Rademaker dat niet meer dan logisch. Zorgsaam heeft volgens hem aangeboden om de poli in Middelburg samen met het ADRZ te draaien, maar daar heeft het ADRZ negatief op gereageerd.

Polarisatie
De raad van bestuur van het ADRZ wil niet verder ingaan op de uitbreiding in Middelburg. Bestuursvoorzitter Huibert van Eck wil graag vooruitkijken naar een nauwere samenwerking en polarisatie voorkomen van het meningsverschil over de cardiologiepoli in Middelburg.

Ruzie
Het ADRZ en Zorgsaam kregen eerder ruzie over een dottercentrum in Zeeland. Uiteindelijk ging dat dottercentrum naar Terneuzen. De meningsverschillen werden bijgelegd en er werden afspraken gemaakt om samen tot één platform hartzorg te komen.

Toezicht
Maar in december 2012 werd de afdeling cardiologie van het ADRZ onder toezicht van het Amphia Ziekenhuis in Breda gesteld. Sindsdien worden dotterpatiënten steeds meer naar Breda gestuurd in plaats van naar Terneuzen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen