Amphia vraagt aandacht voor vroeggeboorte

0
388

Onder het motto ‘socks for life’ zet Amphia zich samen met het VOC (Vereniging van Ouders van Couveusekinderen) in voor Wereldprematurendag. De afdeling Neonatologie vraagt van 17 tot en met 24 november extra aandacht voor vroeggeboorte en de gevolgen ervan. Tijdens deze week van het couveusekind kunnen bezoekers op locatie Langendijk meer informatie over vroeggeboorte vinden in de vitrinekast bij het Patiëntenservicebureau. En vandaag, op 18 november, ontvangen ouders van prematuren een kleine attentie.

Wereldwijd wordt één op de tien baby’s te vroeg geboren. Dit kan gevolgen hebben voor de gezondheid van de kinderen, zowel op korte als lange termijn. Premature geboorte kan leiden tot handicaps of zelfs sterfgevallen.

Neo4En op langere termijn kan het leiden tot complicaties zoals een leerachterstand of gedragsproblemen. Veel moeders zijn niet bekend met deze risico’s voordat hun eerste kind geboren is.
Socks for life

Het thema van de Wereldprematurendag is ‘socks for life’. Door op een creatieve wijze invulling te geven aan dit thema vragen deelnemende organisaties aandacht voor premature geboortes en het voorkomen ervan. Daarnaast roept de European Federation for the Care of Newborn Infants dit jaar op tot het tekenen van een petitie waarin zij oproept tot meer investeringen in onderzoek naar de oorzaken van prematuriteit. Dit moet er toe leiden dat er meer inzicht is in de oorzaken van vroeggeboortes (voor een derde van de vroeggeboortes is de oorzaak onbekend). De afdeling Neonatologie heeft aan deze oproep gehoor gegeven en heeft de vitrine op de locatie Langendijk mooi aangekleed met een lijn van sokken en informatie over dit onderwerp. Alle ouders van prematuren ontvangen daarnaast op maandag 18 november een kleine attentie namens het Amphia Ziekenhuis en een tijdschrift namens het VOC.

Bron: Amphia